Waarom doe jij wat je doet en wat brengt het je?

‘Waarom doe jij wat je doet?’, vroeg iemand mij laatst. ‘Is het niet jouw drijfveer om te ontwaken?’ Ik dacht even na over deze vraag.Waar verlang ik het meeste naar? Is het wakker worden wat ik wil? Nee eigenlijk niet. Ik geloof dat ik aardig wakker ben, meestal dan. Maar wat wil ik dan wel? Met welk gevoel sta ik op en met welke blik kijk in mijn wereld in?

De spirituele valkuilen in het licht zetten

Als ik opsta en ik voel dat er doelen zijn, dan onderzoek ik het onderliggend gevoel. Wanneer er onvrede is, dan bekijk ik de onvrede tot ik ervaar dat de onvrede een illusie is. Mijn lijf was ongemerkt toch weer gespannen en dit valt me pas op wanneer ik mezelf diep hoor zuchten en zichtbaar ontspan. Normaal zou ik ongemerkt de koffie naar binnen slurpen terwijl mijn hoofd volop bezig is met plannen maken.

De spanning sluipt ongemerkt ons lijf binnen en dit scheppen we zelf. Samira met al haar ideeën, gedachten, overtuigingen, haar gevoelens, over zichzelf, over haar situatie, over de wereld. Samira die denkt vrij te willen zijn of doelen te hebben, egoplannen, en wanneer ik dit zie, besef ik. Ik ben wakker. Ik ben niet Samira. Ik ben niet beperkt. Ik heb geen ego-doelen nodig. En jij..jij ook niet.

Het transformeren van je mindset en je losmaken van hardnekkige overtuigingen, het vergeven van het verleden, het voelen van je pijn..ja dat heeft tijd nodig. Dat noemen we met zijn allen ‘het proces’. En als je gelooft dat jij je beperkte jij bent, dan kun je heel lang in het proces zitten. Ook dit is een (onbewuste of bewuste) keuze.

Je kunt nu kiezen om wakker te zijn. Natuurlijk is het leuk om allerlei cursussen te doen en spirituele dingetjes te volgen. Maar probeer eens zo’n cursus te doen terwijl je getuige bent van het hele gebeuren. De kans is groot dat je gaat lachen. En dat is ok. Je bewustzijn ervaart nu eenmaal een lichaam met al haar ditjes en datjes. En elk pad is noch goed, noch fout. Het is gewoon een pad. Zo brengt chakra-bewustzijn mij veel handvatten om met lichaam en geest te werken, in deze realiteit. Alle visualisaties en meditaties en kleuren. Ik kan daar van genieten en ze geven Samira veel inzicht. Maar misschien kies jij voor iets heel anders.

Elk pad is goed, noch fout. Je bent immers de onveranderlijke, eeuwige getuige van dit alles. De getuige van alle verhalen en emoties, de getuige van het lichaam, de getuige van de geest. En wat of wie is deze getuige dan?

Ik weet het niet

Je kent het spreekwoord wel; ‘angst om zichzelf te verliezen’.  Maar wat onveranderlijk is kan nooit verloren gaan. Wat wel verloren gaat, is nooit echt geweest. Laat de illusie van jouw kleine, beperkte zelf, los. Voel de bevrijding van het niets nodig hebben. Voel de vrijheid van het Zijn. Geen mentale concepten, geen kaders. Overgave aan wie je werkelijk bent, is hetzelfde als thuiskomen. En thuis…daar is rust. En als ik terug ga naar de begin vraag…waarom doe ik wat ik doe?

Rust…
Het aller, aller, allerbelangrijkste voor mij is..

Rust…en daarom doe ik wat ik doe en mensen die mee willen reizen op mindful monday in de training Licht en Vrij om 20.30 uur of de training Groei om 15 uur zijn welkom op mijn pad. Ik heb gekozen om mijn reis te delen met anderen. Omdat thuiskomen rust geeft.

Wil je eerst kennismaken? Maandag 22 januari geef ik een workshop waarin beide cursussen aan bod komen. Omdat de training Groei verschuift van woensdagochtend naar maandagmiddag, heb ik ruimte voor een nieuwe Mindful Power Pilates les, op woensdag om 10.10 uur. Aanmelden voor het een of het ander of meer informatie of vrijblijvend kennismaken: info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie