Waarom dankbaar zijn zo verrukte hemels is…

Vraag en het wordt gegeven

Een ondernemer houdt van autonomie. Ik ook. Ik pas niet in een baan van zoveel uur in de week, hoewel ik vaak genoeg heb verlangd naar de financiële zekerheid en de extraatjes. Als ondernemer heb je goeie periodes en minder goeie periodes. Maar wanneer het minder gaat, dan weet je dat betere tijden komen. En als de tijden goed zijn, dan moet je wat opzij leggen voor mindere tijden. Het is eb en vloed en soms, soms stagneert het.

Ik doe graag mijn eigen ding en werk graag alleen en als ik met anderen werk, dan sta ik voor de groep als workshopgever of cursusleider. Toch ontstond, nadat ik de fundering had gelegd van mijn bedrijf en de muren had opgebouwd en uiteindelijk gesetteld was, de behoefte om samen te werken. Ik was een beetje moe van alleen zijn. Ik wou ook in een team zitten.

Reminder 1: woensdag 24 januari 2018 Power Pilates om 10.10 uur
Reminder 2 : maandag 29 januari 2018 Licht en Vrij ZIJN om 15 uur
Aanmelden info@spiritandmoves.nl

Ik legde wat contacten om eens te kijken of ik bij de gemeente kon werken, in het maatschappelijke veld en vroeg mij af; welke van mijn talenten kan ik in een team benutten? Het waren leuke gesprekken, maar echt iets concreets bracht het niet. Nog niet in ieder geval.

En toen ineens, begin 2017, kreeg ik een telefoontje, uit onverwachte hoek. Of ik weer een vaste avond les wou geven op de sportschool, waar ik rond mijn scheiding in 2010 gestopt was. Ik gaf er af en toe les, vooral in de zomervakanties. Maar nu was ik voor een vast uurtje welkom. Ik voel me dankbaar, als ik ook wordt uitgenodigd voor het nieuwjaarsdiner bij De Kastanjehoeve in Glimmen. Wat een leuke, nieuwe ervaring weer. Ik vind het eigenlijk wel grappig.

Ik vroeg de Sportrade collega’s of ze 1 woord hadden voor de ervaring:

Gezellig, Team, Sfeervol, Genieten, Dankbaar, Heerlijk, Verbinding, Top, Topavondmetheerlijketen!

Dankbaarheid is een hemels gevoel

Het gezelschap, het eten, de ambiance…het is fijn om welkom te zijn, om erbij te horen. Ik sta stil bij de zegeningen in mijn leven. Vandaag besluit ik, terwijl ik mijn 10 km run doe, dat ik nergens heen hoef. Dat er geen doelen zijn, maar dat ik vandaag ga genieten van alle zegeningen in mijn leven. Tussen het genieten doen verzet ik bergen aan werk. Maar zo voelt het niet.

Terwijl ik ren herhaal ik; licht…vrij…in balans…succes…dank u, dank u, dank u.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie