Het verschil tussen maken en creëren

Bij het scheppen is er geen vooropgezet plan. Er is juist geen plan. Bij het scheppen laat je al je ideeën los over hoe het zou moeten gaan. En geef je toe dat je het niet weet. Dat je niet weet wat in je allerhoogste belang is. Als jij je dit goed beseft, kun je open staan om je te laten leiden door het leven en de werkelijke vreugde van het scheppen ervaren. Het resultaat is dan niet belangrijk meer. 

Bij het scheppen, gaat het om het scheppingsproces

Het resultaat loslaten geeft zoveel ruimte aan je scheppingskracht. Wanneer het niet meer uitmaakt wat de omzet is, hoeveel klanten je hebt en hoeveel lezers je hebt, dan ben je vrij. Gewoon lekker bezig zijn, vanuit vreugde en liefde voor het scheppen zelf. Pas later, zie je wat voor prachtig resultaat er is en begrijp je waarom je de dingen gedaan hebt. Maar dat is niet belangrijk. Dat is dan een leuke bijkomstigheid. Het gaat om het scheppen zelf. Want iedereen is een schepper. Iedereen kan creëren. We zijn allemaal kunstenaars van ons eigen leven.

Woensdag 24 januari: Workshop Power Pilates om 10.10 uur
Maandag 29 januari: Workshop Licht & Vrij om 15.00 uur
info@spiritandmoves.nl

Laat je eigen plan los, want dat werkt niet

Ik geloof niet meer zo in plannen maken. Ik doorzie wat ik doe en stel mijzelf telkens de volgende vraag: doe ik dit uit vertrouwen, of uit angst dat het niet goed komt zonder plan? Denk ik dat dit moet gebeuren, omdat het anders niet goed komt? En dan laat ik alles los, want mijn allerhoogste goed is vrijheid. Hoe kan ik vrij zijn als ik denk dat ik iets moet doen, omdat het anders niet goed komt? Dan beperk ik mijzelf toch? Hoe kan ik scheppen als ik innerlijk niet vrij ben? Vrij van een beperkende mindset, vrij van beperkende overtuigingen. Les 23 uit Een cursus in wonderen:

Ik kan ontsnappen aan de wereld die ik zie door aanvalsgedachten op te geven.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie