Maak van dit moment een wonder

Het thema van deze week: Gedachten. We beginnen met kalmte meditatie en reizen naar inzicht meditatie. De deelnemers van Mindful Pilates gaan, na een pittige training, liggen of zitten. Als ze de ogen sluiten en diep zuchten, zijn ze klaar voor de innerlijke reis.

We lopen door een ruimte en daar zien we onze gedachten, onze oordelen en onze gevoelens voorbij komen. Alles zweeft en is constant aanwezig. Soms is het vol en ervaren we dit fysiek als een opgejaagd gevoel. We zijn op ons hoede, want er dreigt gevaar. Er is angst dat het niet goed komt. En soms is het rustig en komt er af en toe iets voorbij..als een kabbelend beekje.

Ik adem in en kom tot rust.
Ik adem uit en glimlach.

Thuisgekomen in het nu.
Wordt dit moment een wonder.

Thich Nhat Hanh

Wij identificeren ons doorgaans met al wat voorbij beweegt in ons hoofd, waardoor we verkrampen en vanuit een onjuiste waarneming keuzes maken. Het resultaat? Onjuiste waarneming leidt tot onjuist handelen. Of simpelweg: minder slimme keuzes. Daarom leren we met mindfulness om opnieuw te kijken. Om waar te nemen. Als een onbevangen kind. Zonder oordeel.

Zodat we kunnen ontdekken: ‘Dit is niet wie ik ben. En deze gedachten die ik nu denk, zijn betekenisloos. En als mijn wereld gebaseerd is op betekenisloze gedachten, dan zie ik een betekenisloze wereld.’

Maar wat is er dan wel? En wat heeft wel betekenis?

‘Er bestaat een stilte waarin de wereld niet kan doordringen. Er bestaat een eeuwenoude vrede die je meedraagt in je hart en niet verloren hebt.’
Uit Een cursus in wonderen 

Kijk naar de ruimte die tussen de gedachten en gevoelens aanwezig is. Kijk ook voorbij de gedachten. Zie je hoe groot het is? Voel je de ruimte in je lijf?

In deze ruimte is een stilte aanwezig, als een onbeschreven blad.  Zondag 14 januari kun je deze stilte ervaren, begeleid door Christa van Verstilling in klank. Ze organiseert  een nieuwjaarsbijeenkomst in Haren met het thema ‘Stilte, klank en toekomst’ van 14.30 uur tot 17.00 uur. Vanaf 14 uur ben je welkom. Interesse? Geef je op via info@verstillinginklank.nl.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie