Het enige wat telt is je goed voelen

Het leven is heel, heel eenvoudig.
Het enige wat ik hoef te doen is het licht aanzetten. De schakelaar op ON zetten. Zodat ik niet meer in het duister hoef te tasten. Zien dat ik, en alleen ik, verantwoordelijk ben voor hoe ik mijn leven ervaar.

Het gaat er steeds weer om hoe je je voelt

Elke onvrede, hoe klein deze ook lijkt, verbergt een woede, een boosheid, een grote ontevredenheid. Elke onvrede, hoe klein die ook is, verbergt een slachtofferschap. Een slachtoffer veroordeelt de wereld en daarmee zichzelf.
Dat is wat ik deed. En terwijl ik mezelf veroordeelde, trok ik nog meer angst en veroordeling aan, zodat ik bevestigd werd in mijn beperkende en negatieve overtuigingen met als fundamentele misvatting dat ik het niet waard was. Dat ik het eerst moest verdienen. Ik moest bewijzen dat ik de liefde waard was.
Ik zie inmiddels wat ik al die jaren deed. Ik zie het zo duidelijk. Ik zie het ook bij anderen. Ik ben gestopt toen ik zag wat ik deed. Toen ik besefte, he..het kan ook anders. Het leven kan ook eenvoudig zijn. Het kan ook makkelijk gaan. Ik hoef niet meer te ploeteren. Hard te werken. Ik mag het ook gewoon hebben.

Ik doe het niet meer. Ik ben wakker.
Ik ben vrij. Eindelijk vrij.
Ik doe wat ik doe, omdat ik me goed wil voelen.
Ik voel me goed, en daarom doe ik wat ik doe.

Ik leer het jou in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness:

Cursussen
In 4 weken Licht en Vrij ZIJN

In 8 weken In Balans ZIJN
In 15 weken Succes ZIJN

Workshop maandag 22 januari 15 uur
en maandag 29 januari 15 uur
Licht, Vrij, in Balans en Succes ZIJN; ontdek het!
info@spiritandmoves.nl

Stop met slachtoffer zijn

Jij mag vreugde ervaren. Niet omdat je het verdient. Maar gewoon. Ja gewoon. Het is jouw natuurlijke staat van zijn. Als je geen vreugde ervaart, dan ben jij de enige in deze hele realiteit of illusie die jezelf belemmert. Jij, en jij alleen, kunt kiezen wie je wil zijn. Wat wordt het?

Ik heb gekozen. Ik geef mijzelf nu eindelijk de toestemming om mijn volledige zelf te zijn, om te genieten. Om te ontvangen. Eindelijk ben ik vrij. Vrij van valse zelfbeelden. Ze dienen mij niet meer. En ze dienen jou ook niet. Laat los wat je niet bent, en ontdek wat en wie je wel bent. Herinner jezelf bij elke beperkende of veroordelende gedachte dat het niet klopt wat je denkt. Het is niet waar. Het is een gedachte…Pak het niet op. Adem in. Adem uit. Je bent meer, veel meer…zo veel meer dat je het mentaal niet behappen kunt.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie