Anything is possible!

Een goed begin van de week begint met ontspanning en ik krijg het steeds beter onder de knie. Letterlijk. Om negen uur sta ik klaar voor een wandeling in het prachtige Vosbergen in Eelde. Als ik druk en spanning ervaar, krijg ik toch weinig voor mekaar. In de natuur kan ik alles loslaten. Het leven is heerlijk. Ik voel me vrij.

Anything is possible

Stel je eens voor dat jij alles wat je denkt nodig te hebben, niet nodig hebt, maar alles wat je werkelijk nodig hebt, reeds aanwezig is. En het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is achterover zitten om het te ontvangen…

Moet ik dan niks doen?

Soms moet je inderdaad niks doen. Als je stopt met dingen te doen omdat je gelooft in een tekort of angst dat ‘het niet goed komt’, dan kun je maar beter niks doen. En zitten. Want dingen doen uit angst is niet effectief. Misschien eventjes..maar wat moet je hard werken om die ballen hoog te houden. Het kan ook makkelijk. Echt. Het leven is niet zo ingewikkeld. We maken het met mekaar ingewikkeld. Het leven is eigenlijk eenvoudig. Maar je moet het zien!

We doen vanzelf het juiste

En na een tijdje niks doen, kom je vanzelf in beweging. Want natuurlijk ben je niet gemaakt om op een stoel te blijven zitten. Maar op die stoel heb je je angst kunnen voelen. En je verdriet. En je eenzaamheid. En alle andere onaangename gevoelens en herinneringen. Gevoelens worden kleiner als ze de ruimte krijgen. Herinneringen kunnen de juiste plek krijgen in een vergevingsproces. En wat er ontstaat is ruimte voor nieuwe en mooie dingen.

Voel jij angst, druk, stress en vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? Bezoek dan de Huiskamer voor Mindfulness of maak een afspraak voor Mindful Skyping: info@spiritandmoves.nl 

Ze belemmeren namelijk je handelen niet meer. Je stopt met de dingen die niet goed voor je zijn. Die baan, die relatie…je weet dat het anders moet…maar tot nu toe durfde je niet te voelen. En nu ontdek je wat je wel wil. Nu ontdek je wat de bedoeling is. En als je dit erkent, dan zullen jouw armen en benen blij in beweging komen en het juiste doen. Dat gaat dan vanzelf. 

Lastig lastig lastig

Kijk, dat begrijp ik. Ik ben hier zelf al jaren mee bezig. Van kalmte meditatie tot inzicht meditatie, de dagelijkse beoefening uit Een cursus in wonderen en meer. Ik heb mijn waarneming op de kop gezet en ben in de leegte en angst en eenzaamheid gaan zitten. Ik heb een lange innerlijke reis achter de rug en ik weet nu hoe het moet. Daarom doe ik wat ik doe in mijn praktijk en online. En daarom komt mijn boek binnenkort uit. Om meer mensen te bereiken met de boodschap; meer rust, meer vrijheid, meer vertrouwen zodat het leven weer vreugdevol beleefd kan worden. Het leven is een geschenk!

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie