Waarom het leren kennen van je grens noodzakelijk is

Je psychische grens bepaalt je leven en je welzijn is afhankelijk van deze grens. Deze grens bepaalt wat er (ongewenst) binnenkomt en wat je opneemt. Deze grens bepaalt tevens wat je, bewust of onbewust, uit. Jezelf kennen is je grens kennen. En die grens zul je zelf moeten bouwen.

De perfecte wereld

In een ideale situatie krijg je van je ouders alle materiaal om die grens krachtig neer te zetten. Als je klein bent, krijg je hulp. Later doe je het zelf. In het beste geval verhuis je om op een nieuwe ruimte met het materiaal dat je gekregen hebt, (het fundament) en wat nieuwe dingen, een ruimte te scheppen. Een ruimte waarin gevoelens, ervaringen, verwachtingen en beelden, de juiste plek krijgen. Jij bepaalt wat er binnenkomt. En je kiest wat je naar buiten brengt. Je leeft in harmonie met jezelf, je dierbaren en je omgeving. De ideale situatie…

Vertrouwen op je Zelf

Maar helaas, de meeste ouders doen maar wat en hebben zelf geen idee van een ‘psychische grens’. En dus moet jij het zelf doen. Je loopt tegen dingen aan, op je werk, in familie relaties. Emotioneel word je geraakt en je wil jezelf het liefst afsluiten. De ander zal niet veranderen. Noch het verleden. Dat is voorbij. Maar hoe kun jij jezelf helpen?

Om te beginnen erkennen dat jij recht heb, net als ieder ander, op een eigen ruimte waarin je je innerlijk geborgen kunt voelen. Zeg tegen jezelf: ‘Ik ben het wel waard. Ik ben het waard om vrede te voelen. Om geborgenheid te voelen. Om liefde te voelen. Ik ben het waard om mijn eigen plek te hebben in deze wereld waar ik me veilig voel. En ik eis nu mijn ruimte weer op.’

3D-Grensvisualisaties met Mini Mindfulness

Met mindfulness en ik-grensvisualisaties kan ik jou helpen inzicht te krijgen. Je kunt je grens opnieuw vormgeven. Nieuwe keuzes maken. Nee zeggen tegen indringers. Je gevoelens erkennen en een juiste plek geven. En daardoor het verleden accepteren. Je maakt ruimte voor acceptatie en heling. En rust. Heel veel rust. En wie wil dat nou niet?

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie