Down to earth of is meditatie toch zweverig?

Het leven blijft een leren en mijn doel is niet om spiritueel verlicht te zijn. Ik wil gewoon wat rust in mijn leven, vrede ervaren, in evenwicht zijn. Vreugde voelen en vrij zijn. Maar willen we dat niet allemaal?

Down to earth of zweverige kost?

Zaterdag reis ik met een goede vriendin naar Amsterdam. Ze trakteert me op een workshop kruin-chakra bij Yoga Spot in oud-zuid, een cadeautje voor mijn veertigste verjaardag, mei jongstleden.  We krijgen een uur theorie, gevolgd door yoga oefeningen om de chakra’s te stimuleren. De theorie van de chakra’s ken ik goed, ik geef immers zelf de cursus chakra-bewustzijn.  Het 8-stappenplan staat in Eindelijk Vrij, mijn manuscript dat wordt uitgegeven door Booklight. Ik vind het wel grappig, dit schooltje op zaterdagmiddag. Het lijkt alsof het belangrijk is. Alsof onze innerlijke vrede op het spel staat. Alsof het echt is. Ik grinnik stiekem.

De pittige yoga oefeningen brengen inzicht en ik besef hoe belangrijk het is om te blijven bewegen. Hardlopen, pilates, spinning, krachttraining; beweging is inzicht. Door te bewegen, ben je al aan het mediteren. Niks zweverigs. De inzichten helpen mij goede keuzes te maken. Zodat ik meer harmonie ervaar in mijn leven en mij licht en vrij kan voelen.

Licht, vrij en in evenwicht, kies jij voor groei?

Natuurlijk hoef je niet te genieten. Genieten is een concept. Genieten zegt ook dat er een niet-genieten is. Dit is nu eenmaal zo. Maar als je kunt kiezen tussen genieten en niet-genieten, dan is de keuze snel gemaakt, nietwaar? Ook jij kunt kiezen voor verandering en jezelf of je zelfbeeld(en) ECHT leren kennen. Je kunt pas loslaten als je weet wat je vasthoudt. Word bewust. Verruim je bewustzijn. Word weer groot!

Gun jij het jezelf in 2018?
Ik heb drie cursussen ontwikkeld in zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Informatie kun je opvragen via info@spiritandmoves.nl.

Geplaatst in Blog Tags: permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie