Verander je waarneming, verander je realiteit

De kracht van vergeving

De wereld, jouw wereld, jouw realiteit is een gevolg van jouw waarneming. Jouw waarneming wordt bepaald door het pad wat je hebt afgelegd. Op dit pad heb je een heleboel overtuigingen, ideeën en oordelen opgepakt en lange tijd mee gedragen. Wil je in een lichte tred verder, neem dan een moment de tijd om die tas leeg te maken en te onderzoeken of deze ideeën mee wil nemen naar de toekomst.

Want wil jij niet een toekomst die van het verleden verschilt? Jouw manier van kijken leidt tot jouw realiteit. Wil jij je realiteit veranderen, dan moet je beginnen bij het begin.

Onderzoek je waarneming

Wees bereid om oude, belemmerende overtuigingen en ideeën over jezelf, de ander en de wereld los te laten. Je bevrijdt jezelf, de ander en de wereld. Jouw wereld. Niet door de verwachtingen buiten jezelf neer te leggen, maar door je verantwoordelijkheid op te pakken.

Hoe je deze omslag maakt

Noteer je overtuigingen, ideeën en oordelen. Over jezelf, de ander en de wereld. Denk aan je dierbare, maar ook een ‘vijand’; die stomme collega, die vervelende ex, die norse buur. En kijk en voel wat dit met je doet. Geef je emoties de ruimte om er te zijn. Wat je voelt, is niet de waarheid over jezelf, de ander of de wereld.

Het is slechts een weergave van hoe jij de situatie interpreteert. En hoe jij dit interpreteert, heeft weer te maken met je waarneming, en dit heeft weer te maken met het pad wat je hebt afgelegd.

Door de verbinding met je ware zelf te herstellen, de rugzak is immers leeg, krijg je toegang tot antwoorden die je leiden naar de mooiste dingen. Die antwoorden liggen in de stilte, voorbij het geruis van het mentale denken; plannen, piekeren, peinzen…
Daar voorbij wanneer je helemaal leeg bent, tijdens een meditatie of gewoon zomaar wanneer het denken stuurloos is, ontstaan goede ideeën. Er ontstaat een creatieve denkstroom en wanneer je blij wordt, dan weet je dat je op het goede pad bent. Volg deze impulsen. Handel, doe je ding en laat het dan weer los. Omdat loslaten een handeling vertrouwen is. Vertrouwen dat wat bij je hoort, je nooit verliezen kan. Wat bij je hoort, zal altijd terugkomen. En wat je kwijt raakt, is simpelweg nooit van jou geweest.

Ervaren in een workshop en ruimte maken voor een nieuwe, frisse en vergeven toekomst?

Workshop Think Different & Forgive
Vrijdag 10 november – 9.30-11.00 uur
De Huiskamer voor Mindfulness
Ons Dorpshuis – B. Boermalaan 4 – Paterswolde
info@spiritandmoves.nl
39,- p.p. (indien zakelijk ex btw)
(Ook te boeken als workshop op andere datum – min 4 personen)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie