De prijs van liefde is simpelweg … liefde

Waarom zijn we zo bang om van het leven te houden en verblijven we met onze gedachten in een (pijnlijk) verleden of een (beangstigende) toekomst? Het leven is nu. Het leven is hier.

Je innerlijke vrede bloot gelegd

Het zijn geen dingen buiten onszelf die ons boos, verdrietig of blij maken. Wij creëren onze waarneming door de gedachten die we denken. Het is lastig voor ons ego-zelf om toe te geven dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de wereld die we zien. Tenminste, wanneer we niet krijgen wat we graag in ons leven willen zien. Wanneer we niet krijgen wat we denken nodig te hebben. Maar ook wanneer het goed gaat, zeggen we maar al te graag: ‘Dit heb ik zelf voor mekaar gekregen en ik heb hier hard voor geknokt!’ In beide gevallen blijven we afhankelijk, en dus slaaf van uiterlijke omstandigheden. En leren we nog beter ons best te doen en dat we hard moeten blijven werken. De innerlijke vrede ligt op straat…

Het verleden is echt voorbij

In de meditatie vanochtend word ik geraakt door de les van vandaag uit Een cursus in wonderen. Na twee afspraken fiets ik langs het Hoornse meer terwijl ik nadenk over de dingen die ik te doen heb als ik straks thuis ben. Het meer glinstert zo mooi dat ik besluit te stoppen om op een bankje te zitten. De zon schijnt en geeft heel licht wat warmte maar deze is zalig. Wat een rust aan het water. Ik mijmer: ‘Er is niets buiten mij om wat mij onvoorwaardelijke en onveranderlijke vrede zal brengen. Mijn innerlijke vrede is reeds aanwezig en al waar ik naar verlang zit in mij om waargenomen te worden.’

Herprogrammeer jezelf

Maandag 30 oktober start een nieuwe reeks Licht en positief leven. De cursus bestaat uit 4 avonden, lekker makkelijk en snel. In 4 weken leer je je mindset om te zetten, afstand te nemen van je ego-zelf en de innerlijke criticus, vrede te sluiten met wat voorbij is, zodat je met lege handen open kunt staan om het allerbeste van het leven te ontvangen.
De tweede reeks Licht en Positief leven start maandag 27 november.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie