De grootste valkuilen wanneer je wakker wil worden

Jezelf leren kennen, liefhebben en onvoorwaardelijk aanvaarden kan een leven lang duren. Misschien ben je er vroeg mee begonnen, of ben je later door omstandigheden in een diep dal terecht gekomen waarbij je jezelf wel in de ogen moest kijken. Hoe ver ben je nu?

Just hold on

Wanneer je je op deze innerlijke reis bevindt, dan kun je soms ontmoedigd raken. Het doel lijkt nog zover. Je ontdekt dat oude pijn steeds terug komt en soms kan overvallen. Het lijkt alsof je niet vooruit komt. In mijn praktijk hoor ik vaak de twijfel; ‘ik zou met alles wat ik wist en ervaren heb, nu toch klaar moeten zijn? Ik heb al zoveel mee gemaakt in mijn leven, al zoveel gezien!’

Nooit klaar

Het leven is altijd in beweging en jij zit altijd in een transformatie. Je zit niet in een proces, je bent zelf het proces! Als je klaar bent, dan heb je het lichaam en de geest niet nodig hier op het aardse. Dan is het tijd om te gaan. Wie weet kom je terug om in een ander lichaam weer nieuwe ervaringen op te doen. Accepteer dat je nooit helemaal klaar bent. Maar weet dat je beweegt! En je bent al een heel eind.

Deze korte meditatie brengt je heel gauw terug naar je kern – Vlaams gesproken

Sla geen stappen over

En dit is meteen de tweede valkuil wanneer je jezelf op het pad van de innerlijke reis bevindt. Je hebt al zoveel gezien en ervaren, je weet nu wel hoe het moet. En dus kijk je niet meer in die spiegel. Voor je het weet verval je terug in oude patronen en in het ergste geval, je slachtofferschap. Meditatie, zen, bewustwording vind je allemaal flauwekul. De wereld moet veranderen, en niet jij! Je ouders hadden meer hun best moeten doen. De mensen moeten veranderen. Je maakt je druk om allerlei dingen die zich buiten jezelf bevinden. Maar in de werkelijkheid zie jij de projectie van je innerlijke onvrede.

Terug naar binnen is de oplossing. Innerlijke vrede is een innerlijke zaak. Innerlijke overvloed, rijkdom en succes is een innerlijke zaak. Verbind je met wie je werkelijk bent en laat oude overtuigingen, op- en misvattingen los. Ga gewoon door, stap voor stap en in je eigen ritme. Je eigen ritme, is goed genoeg.

So, just hold on … John Lennon

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie