De oefening voor meer dankbaarheid in je leven


Dankbaarheid ontmoet dankbaarheid

De universele wet ‘het gelijke trekt het gelijke aan’ zegt dat je geven moet wat je ontvangen wil en dat je het resultaat..wat je ontvangen wil, moet loslaten, zodat je intentie zuiver blijft. Dit is dan weer de universele wet van de intentie. Een gedachte begint met een intentie en deze krijgt altijd vorm wanneer er genoeg aandacht aan gegeven wordt. Een mooie vorm ontstaat bij de juiste intentie. Ik fiets naar mijn bestemming en kijk om mij heen. Wat een mooie wereld zie ik door mijn venster van waarneming. Ik kan kiezen om te kijken wat anders moet, maar ik kan ook kiezen om te zien wat er reeds is; en dat is heel veel om dankbaar voor te zijn.

Dank u dank u dank u

‘Dank u dank u dank u’, herhaal ik op de fiets van en naar school, als ik mijn dochter haal. ‘Dank u,’ fluister als ik na een hele snelle sprint uitpuf bij een boom en dit mooie hart ontdek. ‘Dank u,’ zeg ik als ik een bericht lees van een Mindful pilates deelnemer die mij bedankt voor twee grote inzichten die ze tijdens een les kreeg. ‘Dank u’, mompel ik wanneer ik het bed van mijn dochter opmaak en de knuffels netjes bij mekaar rechtop zet, want wat is het een geschenk om moeder te mogen zijn.

Probeer het eens uit…onderweg naar je werk. Denk nog even niet aan wat komen gaat. Wees gewoon dankbaar voor alles wat er reeds is, en misschien kun je alvast dankbaar zijn voor al het mooie wat je gaat ontvangen.

Vrijdag 29 september om 9.30 uur

Morgen geef ik een workshop chakra-bewustzijn, om 9.30-11.30 uur. Ik ben dankbaar voor de deelnemers, om mijn kennis en passie mee te delen. Er is nog een plekje vrij. Dankbaar ben ik als je komt of deze blog deelt: hier staat alle info Workshop chakra-bewustzijn in De Huiskamer voor Mindfulness

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie