Hoe kun je loslaten als je niet begrijpt waarom?

Laat maar los, dan komt alles goed

Tja, dat is makkelijker gezegd als gedaan. Maar we proberen het toch. We wuiven datgene wat onvrede brengt weg en we gaan vergelijken en bagatelliseren en bedenken allerlei argumenten als zelfverdediging. We zitten, zonder dat we het door hebben, in een aanval-verdediging modus. Want verdediging kan niet bestaan zonder aanval. Dit kost, behalve veel fysieke inspanning, ook geestelijk een heleboel energie. Maar hoe breng je verandering?

Het heeft geen zin eraan te beginnen als je niet begrijpt wat je los te laten hebt. Als je niet begrijpt hoe je, in eerste instantie, aan de ballast komt die je los wil laten. Wanneer je het echt begrijpen wil, dan moet je naar binnen toe en je psyche onderzoeken. Je moet, in plaats van in het duister rond te lopen en jezelf bezeren omdat je niets ziet en overal tegenaan loopt, het licht aandoen.

En dan zul je ontdekken wat daar ligt, wat je op marktplaats kan zetten, terug kunt geven aan de rechtmatige eigenaar of wat vernietigd moet worden omdat het niemand meer dient. Vooral jezelf niet. En dan…. kun je kiezen wat je met de nieuwe ruimte gaat doen. De duisternis wordt een nieuwe kans. Er is volop licht en je kunt de nieuwe ruimte een functie geven. Iets wat jou vreugde geeft. Iets wat nog meer zegt over wie jij bent. Het leven wordt makkelijker, leuker en vreugdevoller. Je kunt beter omgaan met verdriet en tegenslagen. Je kunt je grenzen beter aangeven, maar je durft ook volop in de wereld te staan en te zeggen: dit ben ik. En ik..ik vind mezelf goed.

Workshops Licht en positief leven – maandag 2, 9 en 16 oktober!

De 8-wekelijkse cursus Licht en Positief leven start binnenkort, 30 oktober. Wil je eerst kennis maken, meld je dan aan voor een workshop en mail naar info@spiritandmoves.nl. De kennismakingsworkshops worden gegeven op: maandag 2 oktober, 9 oktober of 16 oktober van 20.30-22.00 uur – kosten 25,- / p.p. / De  Huiskamer voor Mindfulness – Ons Dorpshuis – B.Boermalaan 4 – Paterswolde  (Let op de aanbieding op deze link)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie