Er is een andere manier om hiernaar te kijken

Het onderbewustzijn is als een droge spons wat alles opneemt waar ze contact mee maakt. Wanneer je je bewust ben van wat je opneemt, naast al datgene wat je mee neemt uit het verleden, kun je kiezen voor verandering: Maak je de spons schoon, of haal je een nieuwe?

Het oude denken

Dat het onderbewustzijn allerlei informatie opneemt, dat is een feit. Als mens zijnde zitten we vol met overtuigingen en verwachtingen, die ons zijn opgelegd of die wij onszelf opleggen. Het lijkt soms of we overgeleverd zijn aan het lot. Maar het lot is niets anders dan de steeds terugkerende gevolgen van oorzaken. En oorzaken, daar zijn we zelf verantwoordelijk voor. En wanneer we dit besef hebben, dan weten we dat we oorzaken kunnen vervangen, of weghalen, om zo een ander gevolg te creëren en dus ons eigen lot te scheppen.

Ontdek je innerlijke kracht – 20 minuten

Het nieuwe denken

Wat we opnemen, is te zien aan de dagelijkse keuzes die we maken. Elke keuze weerspiegelt de waarde die wij onszelf toekennen. Beslissingen zijn gebaseerd op angst of vertrouwen, meer is er niet. Het is steeds dezelfde inhoud achter die duizenden vormen die op ons pad komen. We nemen onze ervaring uit het verleden als referentiepunt om het heden te beoordelen. Hoe zou het zijn als we het heden begroeten vanuit een nieuw onderbewustzijn?

Zeg zodra zich een situatie voordoet die je in de verleiding brengt verstoord te raken: Er is een andere manier om hiernaar te kijken.
(CIW Wd1.33.3:2 en 4)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie