De eerste stap die je dichter naar je doel brengt

is naar jezelf kijken en je bewustzijn verruimen. Want er is niets daarbuiten wat je dichter kan brengen naar je doel. Er is niets daarbuiten wat je vrede kan geven. Gelukkig betekent het ook dat niets daarbuiten jou pijn kan doen, kan kwetsen of in de steek kan laten. Jij hebt alles, maar dan ook alles in je, om te doen wat je gelukkig maakt. Dus kijk naar binnen, ontdek je verlangens en je persoonlijke uitdagingen en breng ze tot leven. En dan gebeurt dit:

Maak je beperkt zelfbeeld los

Er komen gedachten en nog meer gedachten en een reeks aan beperkende overtuigingen. Deze geven een onaangenaam gevoel en natuurlijk hebben we geleerd ze te onderdrukken. Daarom worden we ziek en voelen stress en spanning en voelen we ons geblokkeerd. Wil je dichter naar je doel? Stop dan met deze onaangename gevoelens weg te drukken maar voel ze. Zie de pijn en de angst onder ogen. Voel het, doorleef het en maak er ruimte voor. En ik begrijp heel goed dat het niet leuk is. Ik ervaar het net zo. Maar soms is groeien niet leuk, en niet alles in het leven moet leuk zijn. En toch moet je doorzetten want je weet dat de beloning daar zal zijn, en wat zal je blij zijn dat je hebt doorgezet.

Gooi alles weg wat je niet bent

Ik kan het niet, het lukt me niet, ik ben niet goed genoeg, ik heb het te druk, ze vragen te veel van me, iedereen wil wat van me, mijn dromen zijn te groot, ik doe te moeilijk..

Wat een onzin!!! Gooi deze beperkende overtuigingen weg. Ze zijn OUD! Ze horen bij het kind wat vroeger in de steek werd gelaten. Dat kind heeft toen conclusies getrokken. Het is toch van den zotte dat je ze nu nog mee neemt? Onbewust laat je deze overtuigingen jouw handelen leiden. Maar dit wil je toch niet??? Laat ze LOS. Kies voor een nieuw begin. Gewoon zitten, gewoon je ogen sluiten, gewoon diep ademhalen en besluiten dat je het nu ANDERS gaat doen.

Zorg dat je er klaar voor bent, klaar om te ontvangen!

Leer het in de workshop op vrijdag 29 september: als kennismaking op de 8-wekelijkse cursus chakra-bewustzijn, die bij voldoende animo, op 6 oktober start.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie