Wanneer positieve gedachten vaste grond krijgen

dan kun je bouwen…

Ik kwam een leuke quote tegen, die ik graag zelf toepas wanneer ik mijn 1001 gedachten waarneem:

Wil ik gelijk hebben, of wil ik gelukkig zijn?

Het allerbeste in iedere situatie

We denken vaak te weten wat we nodig hebben en scheppen zo steeds meer verlangens en doelen. Want achter elk verlangen schuilt onze diepere behoefte naar veiligheid. In feite verlangen we naar onvoorwaardelijke liefde, de liefde van moeder, die ons vertelt hoeveel ze van ons houdt, en ons nooit, maar dan ook nooit, in de steek zal laten.

Maar het leven geeft ons niet altijd alles wat we denken te willen en daarom zijn er zorgen, is er angst en stress. En ik zeg met opzet: wat wij ‘denken’ te willen! Hoe kunnen wij alles weten, als we onze overtuigingen baseren op dat wat we kennen uit ons eigen verleden?
‘Als ik dit heb, krijg of ervaar, dan zal ik gelukkig zijn, veilig zijn. Dan is het goed.’, is een overtuiging die ons maar weinig, of in het beste geval, tijdelijke vrede zal brengen.

GROEI! is een mindful en motivatie cursus voor ondernemers en ondernemende zielen die willen leren om het allerbeste uit het leven te halen. We starten woensdag 6 september om 10.10 uur. Wees welkom! info@spiritandmoves.nl

Er is alleen dit moment

Elk moment is een kans om te kiezen hoe je kijkt, hoe je denkt en hoe je handelt. Elk moment is een kans om bewust te worden van je gedachten en van je handelen. Wanneer handel je uit vertrouwen? Wanneer uit angst? Wat voor leven wil je leiden? Je kunt er nu mee beginnen, in plaats van afwachten wat het leven jou geeft.

Vertrouw het leven. En hou van het leven. Elk moment opnieuw. En onthou dat wanneer je niet krijgt wat je dacht te willen, dat dit goed is voor je ontwikkeling en groei. Dat er dieper nog meer goud verborgen ligt om ontdekt te worden. Onthou dan dat er iets beter voor in de plaats komt. En als je denkt iets kwijt te raken, besef dan dat het nooit van jou is geweest. Het is onmogelijk iets te verliezen wat jou niet werkelijk toebehoort.

20 minuten Meditatie De sleutel tot succes

Ga achterover liggen, ontspan je geest, laat los en laat vreugde en vrijheid binnen komen. Je bent hier, waar je moet zijn, hier bij jezelf, waar alles jou reeds gegeven is. Vrede, vrijheid, vreugde…en overvloed. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie