Strak in het lijf met mindful pilates!

Afslanken met pilates, kan dit wel?

Voeding, voeding en nog een keer voeding. Voeding telt wel voor tachtig procent mee wanneer je af wil vallen. Verander je eetgewoonten en train dagelijks doelgericht een half uur en het lichaam zal binnen vier weken overschakelen van suikerverbranding naar vetverbranding. Door kracht toe te voegen aan je training, door bijvoorbeeld oefeningen waarin je je eigen lichaamsgewicht gebruikt, bereik je snellere resultaten. Afslanken met pilates kan wel degelijk, maar zoals het voor vele dingen geldt, het is de combinatie die werkt. Ook geestelijk! Belangrijker als afslanken, is de kracht en souplesse die je ontwikkelt en een sterk lijf ondersteunt een heldere geest. Een sterk lijf geeft vertrouwen en vertrouwen is de basis voor innerlijke groei.

Waarom mindful Pilates?

Pilates is van nature mindful. De diepliggende buik- en rugspieren worden getraind in meerdere houdingen. Langzame bewegingen zijn aanbevolen voor een optimaal gebruik van de spierkracht. Later kunnen de oefeningen sneller worden toegepast, eventueel met gebruik van gewichten. Het is niet aanbevolen te trainen op overheersende muziek wat het ritme bepaalt. Het gaat om het eigen, innerlijke ritme, wat er mag zijn. Het gaat om zelfacceptatie; ‘dit is het, en het is goed. ‘Mindful Pilates oefeningen brengen inzicht, naast kracht, souplesse en een verbeterde lichaams- en geesteshouding!

Groepslessen starten 5 en 6 september 2017
of liever Personal Pilates training?
aanmelden of meer informatie: info@spiritandmoves.nl

Meer inzicht in eetpatronen? Ontdek de LENTEBOOST, een programma voor lichaam en geest in samenwerking met Slankvoorjou.nl. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie