Strak in het lijf met mindful pilates!

Afslanken met pilates, kan dit wel?

Voeding, voeding en nog een keer voeding. Voeding telt wel voor tachtig procent mee wanneer je af wil vallen. Verander je eetgewoonten en train dagelijks doelgericht een half uur en het lichaam zal binnen vier weken overschakelen van suikerverbranding naar vetverbranding. Door kracht toe te voegen aan je training, door bijvoorbeeld oefeningen waarin je je eigen lichaamsgewicht gebruikt, bereik je snellere resultaten. Afslanken met pilates kan wel degelijk, maar zoals het voor vele dingen geldt, het is de combinatie die werkt. Ook geestelijk! Belangrijker als afslanken, is de kracht en souplesse die je ontwikkelt en een sterk lijf ondersteunt een heldere geest. Een sterk lijf geeft vertrouwen en vertrouwen is de basis voor innerlijke groei.

Waarom mindful Pilates?

Pilates is van nature mindful. De diepliggende buik- en rugspieren worden getraind in meerdere houdingen. Langzame bewegingen zijn aanbevolen voor een optimaal gebruik van de spierkracht. Later kunnen de oefeningen sneller worden toegepast, eventueel met gebruik van gewichten. Het is niet aanbevolen te trainen op overheersende muziek wat het ritme bepaalt. Het gaat om het eigen, innerlijke ritme, wat er mag zijn. Het gaat om zelfacceptatie; ‘dit is het, en het is goed. ‘Mindful Pilates oefeningen brengen inzicht, naast kracht, souplesse en een verbeterde lichaams- en geesteshouding!

Groepslessen starten 5 en 6 september 2017
of liever Personal Pilates training?
aanmelden of meer informatie: info@spiritandmoves.nl

Meer inzicht in eetpatronen? Ontdek de LENTEBOOST, een programma voor lichaam en geest in samenwerking met Slankvoorjou.nl. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie