Neem je tijd voordat hij jou neemt…

Elke dag een beetje rust…

Ik glimlach bij deze mooie quote van Paul Carvel, de Belgische schrijver en uitgever, te lezen in een super leuk boekje met citaten die uitnodigen tot een moment van rust. Elke dag een beetje rust voor een leven zonder stress, door Janine Casevecchie.’

Omdat ik mijn onderbewustzijn wil voeden met het goede, lees ik graag inspirerende verhalen, mooie gedichten en boeken over non-dualiteit. In de auto gaat de radio uit wanneer het nieuws wordt uitgezonden. Ik heb geen behoefte aan slecht nieuws en wil mijn focus houden op het scheppen van een mooie wereld. Ik klaag niet graa mee over de ellende in de wereld. Ik kies voor een positieve houding en denk elke dag;

Wat kan ik vandaag doen om meer liefde in de wereld te brengen?

Tijd, elke dag meer tijd voor mezelf

En misschien klinkt het een beetje gek in je oren, maar de tijd voor mezelf nemen, komt op nummer 1. Ik heb namelijk weinig te bieden aan mijn dierbaren en cliënten wanneer ik angst en onvrede voel. Pas wanneer ik innerlijk in evenwicht ben en mij verbind met mijn innerlijke kracht, kan ik dienstbaar zijn. En ik ben graag dienstbaar. Het geeft zoveel voldoening om anderen te helpen zichzelf te zien zoals ze werkelijk zijn: Volmaakt!

Het geheim? Het is de tijd die ik neem om stil te zijn…de tijd die ik neem om te luisteren naar mijn innerlijke leiding. Het is mijn bereidheid om mijn ego-verlangen en mijn wilskracht op te geven en te vertrouwen, ja, volledig te vertrouwen op de eeuwige en onveranderlijke bron van vrede, vreugde, vrijheid die voor iedere ziel beschikbaar is. Zoals Jezus antwoordde, wanneer hij geprezen werd om zijn kunde mensen te genezen:

Ik heb niets uit mijzelf gedaan.

Het kleine zelf lost op in het grote…

Het is God die de mensen genas. God die werkte door Jezus en de mens. God in de mens, plant en dier. God in alles wat is. Een grote, eeuwige en onuitputtelijke bron van liefde. Een immense kracht die in iedere cel en vezel in het lichaam aanwezig is. En diep in iedere denkgeest. Wanneer we ons kleine ego-ik aan de kant zetten, door te oefenen in bewustwording, kunnen we voorbij de gedachten en voorbij onze valse zelfbeelden reizen. We leren de oorspronkelijke verbinding zien en zodoende ontdekken we ons ware. Je hoeft Jezus niet te zijn om wonderen te verrichten. Je kunt wel leven naar zijn voorbeeld en naar alle inspirerende zielen die onze harten hebben verlicht. Je kunt leren handelen vanuit je ware essentie. Vanuit de authentieke en onvoorwaardelijke bron van liefde. Mijn vraag aan jou is:

Wat kan jij vandaag doen om meer liefde in de wereld te brengen?

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie