Kies voor vreugde, in plaats van voor pijn

Het verleden is voorbij en de toekomst is een illusie

Het meeste gepieker van de mens gaat over het verleden en het verlangen naar gebeurtenissen en gevoelens die voorbij zijn. De gehechtheid aan personen en situaties van toen, of de angst om onaangename gebeurtenissen te herbeleven in de toekomst. Het verleden wordt gekoppeld aan een toekomst en dit gebeurt allemaal in het ‘hier en nu’. Maar het verleden is voorbij en de toekomst is een illusie. Wil je vreugde ervaren in het hier en nu, dan is het zaak om je gehechtheid aan het verleden los te laten en nu te kiezen voor vreugde. Want ja, vreugde is een keuze. En elk moment kun jij kiezen voor vreugde, of voor pijn.

Het goede behoort je toe

Je ware erfgoed is om het goed te hebben. Dit betekent niet dat je weg moet lopen voor onaangename gevoelens. Die zijn, evenals aangename gevoelens, heel erg menselijk. Gevoelens zijn gevoelens en slechts wij mensen stoppen ze in een hoekje ‘goed’ of ‘fout’. Maar in principe willen gevoelens slechts gevoeld worden en jouw aandacht krijgen. Ze willen jou wat zeggen en als je luistert naar je gevoelens, dan ontdek je je ware kracht. Gevoelens leiden je altijd naar het allerbeste voor je. Het goede behoort je toe. Dus voel wat er gevoeld wil worden en open jezelf voor de boodschap van je innerlijke stem.

Positieve affirmaties voor het vergroten van je wel-ZIJN
(duur: 13.13 min)

We hoeven niet alles te begrijpen

De behoefte om alles tot in den diepe te begrijpen is ook erg menselijk. Maar ook dat mag je loslaten. Je hoeft niet alles te begrijpen om open te staan voor je ware innerlijke kracht en wijsheid. Je hoeft slechts te vertrouwen op het goede dat je toebehoort. Door het verleden los te laten en de toekomst open te houden. Verwacht dat het allerbeste gebeurt, ook al begrijp je de huidige omstandigheden niet. Alles gebeurt volgens een perfect plan en je zal het begrijpen, op het juiste moment, wanneer jij er klaar voor bent. Tot die tijd, laat vol vertrouwen de controle los en ontdek dat je nooit kunt verliezen wat jou werkelijk toebehoort.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie