Home sweet Heaven, eindelijk thuis!

De Hemel is hier. Er is geen ergens anders.

Het is tijd om het gewone dagelijkse leven weer op te pakken. Ik merk zelf dat ik, nu ik terug ben van mijn camper reis naar Frankrijk,

druk bezig ben met wat komen moet. De cursussen Pilates starten volgende week en ik bereid me ook voor op de cursussen mindfulness. Maar verder heb ik nog wat leuks in het vooruitzicht.

Ik heb eindelijk de juiste uitgever voor mijn eerste boek chakra-bewustzijn. De uitgeverij voor ondernemers – Booklight in Gieten – zal mij de komende tijd begeleiden. Het manuscript heeft nog enkele aanpassingen nodig, er is een betere titel nodig en de achterflaptekst hoef ik gelukkig niet meer alleen te doen. In december kun je het boek kopen. Een droom die uitkomt, hoewel?

… De Hemel is nu. Er is geen andere tijd.
(Cursus in Wonderen, H24.6:4-7)

Thuis zijn is jezelf zijn

Een kinderdroom, schrijfster worden. Sabbaticals in de bergen van Schotland of ergens op een Frans eiland in de Middellandse zee. Maar waarover schrijven? Ik had geen idee. Verhalen verzinnen, daar ben ik helaas niet zo goed in. Dus ik liet mijn droom voor wat het was. Ik ging voor zekerheid. Een baan van 40 uur, een huis met een hypotheek, en ook nog boompje en beestje. En ergens onderweg kwam ik vast te zitten. Ik leefde niet mijn leven. Ik was gewoonweg niet gelukkig.  Ook niet als mijn salaris gestort was en ik eens flink kon shoppen. Ik kwam met volle tassen, maar een leeg gevoel thuis. Nee, mijn droom was ver, ver weg. Mijn lichaam gaf signalen af. Ik moest dingen anders doen!

En zo kwam ik in beweging. Letterlijk. Ik ontdekte de power van Pilates: een sterk en evenwichtig lijf maakte mij geestelijk sterker. Ik werd me meer gewaar van mijn gevoelens, gedachten en overtuigingen. Ik wou meer leren en ontdekte mindfulness, leerde mijn grenzen kennen en bewaken in de opleiding ik-grensbewustzijn. Ik was er klaar voor om te ontvangen wat mij toebehoort; vreugde!

Ik leerde mijn oude en valse zelfbeelden loslaten. Ik leerde mijzelf verlossen. En ik was klaar met de angst.
Ik kies nu om te handelen vanuit vertrouwen, in plaats van angst. Ik ontvang, omdat ik niets achterhoudt. Ik mag mijn zelf helemaal zijn.
Leef, en durf te leven. Leef, en durf te zijn. Dat is thuiskomen. Er is nog plek in de cursus GROEI! die aanstaande woensdag van start gaat. We starten om 10.10 uur. Ik help jou het oude los te laten, en ruimte te maken voor het nieuwe. Ik help jou je innerlijke kracht en innerlijke rust te vinden. Het is allemaal reeds aanwezig. Laat je het toe? 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Home sweet Heaven, eindelijk thuis! — 2 reacties

  1. Wat mooi geschreven Samira! Zo eerlijk, wijs en open. Vertrouwen, daar gaat het voor mij telkens weer over. En: ik ben en heb genoeg. Een heel goede en mooie start! Ik hoop en wens je dit najaar (in Paterswolde of Groningen) te ontmoeten 🙂

    • Dank je wel Esther. Ik verheug mij om jou weer te zien. En hou me op de hoogte van je workshops over darmwijsheid en darmflora. Ik leer beter te luisteren naar mijn lijf en merk een hele verandering, ook fysiek. Dus laat het mij weten, dan deel ik het in mijn netwerk. Alle goeds, en vrede zij met jou.

Geef een reactie