In 3 stappen slank en vitaal door de JUISTE mindset

Een simpel, maar sterk verlangen

In mijn boek ‘Kusjeshuis’ schrijf ik o.a. over de eetstoornis (anorexia nervosa) die ik in mijn puberjaren heb gehad en later in eenzame fases in mijn leven weer het roer overnam. Mensen die genezen zijn van een eetstoornis, of altijd overgewicht hadden in hun jeugd, weten wat wat het is om slank te zijn en toch een ‘dik’ zelfbeeld te hebben. Het dikkertje wordt een sub persoonlijkheid, altijd op de achtergrond aanwezig. Maar wat is het lastig als je ook zo’n levensgenieter bent. Of hoeft het niet zo moeilijk te zijn?

Blijf slank met de JUISTE mindset

Als je jezelf telkens hoort zeggen: ‘ik moet afvallen, ik ben te dik, ik was toch dunner…’, dan blijf je uit frustratie alles vasthouden, terwijl je juist wil dat je lijf loslaat wat het niet meer nodig heeft. Alles wat geen goed gevoel geeft, staat jouw ware geluk in de weg. Ik geloof dat in ieder mens een slank en vitaal mens schuilt. Het enige wat in de weg staat, zijn negatieve en belemmerende gedachten en als die gedachten maar vaak genoeg herhaald worden, dan worden ze overtuigingen met diepe wortels in je denkgeest.

Wil jij meer vitaliteit in je leven toelaten en het lijf hebben dat bij je past, het lijf waarbij je je lekker voelt en waarbij het leuk is om kleren te kopen en gezien te worden?

Ken jezelf en leer je innerlijke kracht gebruiken

Je hebt geen discipline nodig om slank te blijven of ‘nee’ te zeggen wanneer je ergens een lekker stuk taart voorgeschoteld krijgt, terwijl je de dag ervoor al gezondigd hebt. Laat het idee van ‘sterk zijn’ maar gauw varen. Het heeft niks te maken met wilskracht, want daar red je het niet mee. Volg deze stappen en ontdek dat echte verandering, van binnenuit komt:

STAP 1

Je moet eerst weten waarom je jezelf saboteert om slank en vitaal te zijn. Welke handelingen verricht jij (teveel eten, verkeerd eten, niet bewegen, negatief denken) om niet de gelukkige, vitale en slanke persoon te zijn die je in werkelijkheid bent? Waarom denk jij dat je dit ware geluk, vreugde, vrede en vertrouwen, niet ervaren mag?

STAP 2

Je moet ontdekken waar de slanke en vitale persoon in jezelf naar verlangt. Het heeft vast iets te maken met vrijheid. Vrij zijn om te bewegen, vrij om te zijn. Vrij om zichtbaar te zijn. Vrij om te huppelen. Het leven is een stuk mooier wanneer jij je lekker voelt in je vel en energie hebt om leuke dingen te doen. Dus waarom is het leuk om vitaal en slank te zijn? En is jouw waarom krachtig genoeg? Sterke verlangens leiden naar sterke resultaten!

STAP 3

Voel je nu goed want wanneer je je goed voelt, dan maak je de ‘juiste’ keuzes.
Als ik me goed voel, dan vind ik het makkelijk om vriendelijk te bedanken voor een stuk taart. Ik ben ook kieskeurig, want ik eet niet zomaar taart want nu ik regelmatig een paleoweek invoer en suikers vermijd, vind ik alles al gauw te zoet. Ik vind het zonde van mijn lijf die nu, met 40 levensjaren, toch wat harder moet werken om vitaal en slank te blijven. Ik zeg dus nee, omdat ik weet waarom. En dat maakt me krachtig!

Tijdens het mindful hardlopen herhaal ik positieve affirmaties en verder wanneer ik mezelf betrap op negatieve gedachten. Enkele voorbeelden:

  • Ik ben gezond en heb een sterk lijf
  • Mijn spieren zijn soepel en sterk en ik ben in evenwicht
  • Ik ben verbonden met mijn ware zelf en voel me geliefd en geborgen
  • De verbinding met mijn innerlijke kracht maakt me gezond, succesvol en gelukkig
  • Ik ben blij met mijn vitaliteit en mijn slank lichaam
  • Ik ben niet een lichaam. Ik ben vrij. Ik blijf wie ik ben, zo schiep God mij. (Uit Een cursus in wonderen)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie