Het ego en ik ergens op een bankje

Afstand nemen van de gedachte

is de eerste stap om de verbinding te maken met je authentieke zelf. Wanneer gedachten continue vertellen wie je bent, wat je moet doen en hoe het zou moeten zijn, ben je niet in verbinding met de latente vrede, die op je ligt te wachten.Innerlijke vrede is een innerlijke zaak. Het is het opgeven van het ego-plan en bereid zijn om met lege handen te wachten in de stilte en geduld te beoefenen. Als je vaak genoeg oefent in geduld en niet-oordelen, dan zal de innerlijke vrede zich uiten in je wereld. In je leefsituatie. Op elk gebied.

Visualisatie oefening uit Leef je Positieve Leven

Voorbereiding
Zorg dat je niet gestoord wordt door personen, huisdieren of mobiele telefoon.
Ga comfortabel zitten en verleng je wervelkolom. Zorg voor een wakkere houding en als je moe bent, was dan je gezicht grondig met koud water. Bewustwording is wakker worden!

Visualisatie
Je zit op een bankje met links naast je, je ego en rechts naast je, je authentieke zelf. Je ego is altijd aan het denken en verbindt de gedachten met verleden en toekomst. Waar twijfel is, waar angst is en onzekerheid, of nep vrede in de vorm van trots, is het ego aan het woord. Waar vrede wordt verbonden aan uiterlijke zekerheden, heeft ego het voor zeggen. Wat veranderlijk is en een keer ophoudt, komt vanuit jouw ego-zelf.
Luister naar het ego, zonder oordeel en met een mildheid. Het ego vraagt jouw aandacht. Geef het de aandacht en zeg dan, nadat je geluisterd hebt:Dank je wel ego. Ik zie jou. Ik hoor jou. En nu, nu wil ik even rust.

De meditatie is binnenkort ook te koop als mp3. 

Het authentieke zelf

Adem bewust in en uit en maak beide even lang. Kijk dan voor je en zie de immense mogelijkheden en oplossingen. Zie de kansen, zie de progressie. Zie je verlangens werkelijkheid worden. Diepe rust, diepe vrede, diepe vreugde, in de vorm van werk wat voldoening geeft, de juiste partner die jouw leven verrijkt en jou liefheeft zoals je bent. De (financiële) middelen om nog meer kansen en mogelijkheden te scheppen. Zie de overvloed die het universum te bieden heeft en voel nu de vreugde. Omdat je weet dat jij toegang hebt tot al deze mogelijkheden.

En kijk dan naar rechts. Je authentieke zelf is blij dat je het waarneemt. Dat je het voelt. Dat je bereid bent om het te ontvangen. Neem je authentieke zelf bij de hand.  Neem het bij de hand en ga verder. Altijd verder.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie