Laat nooit na dankbaar te zijn

Koffie en hyacinten

‘Het is 2 mei. Ik krijg koffie op bed van mijn 13-jarige zoon. Mijn eerste cadeautjes; een bosje hyacinten en een donkere cranberry reep. Hij weet waar ik blij van wordt. ‘Verder werken aan mijn boek’, mijmer ik terwijl ik hem uitzwaai wanneer hij naar school vertrekt. Het is half acht. Ik ga meteen achter de laptop zitten. Even verder met de laatste loodjes. Maar het wil niet echt vlotten. Eind van de middag verwacht ik enkele dames voor thee en taart en ik wil een lactose- en glutenvrije taart bakken. Een experiment. Daar hou ik wel van. Maar eerst naar buiten. Eerst de natuur in. Eerst rennen.

Werkelijk liefhebben is noodzakelijk

Als ik fris en fruitig ben, de taart gebakken is en het huisje gereed is voor bezoek ga ik weer aan de slag. Alles nalezen en verbeteren. ‘Amai…pfff..zucht…ik heb nog veel te doen..’, zucht ik. Dan gaat de bel. ‘Ding, dong!’ Ik kijk verbaasd uit het raam en zie de man van G; een deelneemster van Mindful Pilates. Hij kreeg opdracht een bloemstuk te bezorgen. Er zit een lief kaartje bij namens de Mindful Pilates groep. ’40 is een mijlpaal’. Ik vraag hem binnen en we nuttigen een kopje koffie. Het is een waardevol moment; ik zit en luister. Wanneer hij weggaat besef ik dat ik, hoogst persoonlijk, aan de deur, dankbaarheid kreeg aangeboden. Dankbaarheid geven en ontvangen is liefhebben. En werkelijk liefhebben is noodzakelijk voor ons mens-zijn. Werkelijk liefhebben is van LEVENSbelang. Liefde is, als je goed kijkt, overal. Het is daar dat ik mij mee verbinden wil. ‘Dank je wel’, groep van dinsdagavond 19.05-20.05 uur 🙂

Workshop Chakra BewustZIJN op
Vrijdag 5 mei om 9.30 uur in Paterswolde
Kijk eronder, erboven en erdoor heen…
Krijg inzicht…
Breng verandering…verwelkom de liefde…
Maak er een succes van…Haal er het ALLERbeste uit…

Aanmelden workshop: info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie