Geluk ligt gewoon, in je eigen tuin

Ik had vroeger twee katten waar ik dol op was. Een Oosters korthaar; een reuzen rooie kater met een smal kopje. En zijn zusje, het Siameesje Violet. De rooie bleef bij mijn ex-partner toen ik daar weg ging. Violetje kwam met mij mee. Ze had een darmziekte en verliet me pas toen ik zo’n twee weken in mijn nieuwe huis woonde. De eerste nachten lag ze bij me in bed. Ze miauwde net zo lang door tot ik haar boven liet. Ze volgde me overal. Ik wist dat ze afscheid aan het nemen was. Wat kun je toch veel verdriet hebben bij het verliezen van een huisdier. Dan merk je wat een warmte en liefde je krijgt. Geen Violetje meer die eerst op schoot zat om daarna, via mijn buik naar mijn schouder te klimmen om zich daar te nestelen. Het was leeg.

Lang heb ik me niet meer durven hechten aan een nieuw huisdier. En ik had er trouwens ook het geld niet voor. En hoewel je zo een kat kunt ophalen bij het asiel, kon ik me de dierenartsrekeningen nog goed herinneren. Elke keer was ik 200 of 300 kwijt. Ik was net gescheiden, had een uitkering voor zelfstandigen en had nog totaal geen plan. Behalve dat ik succesvol zou worden en financieel onafhankelijk. En als ik de boel voor mekaar had dan mocht de droomprins mijn leven binnen wandelen.

Ik ben nu zes jaar verder. De liefde kwam heel snel en onverwacht. Er kwam een business coach en een plan. Er kwamen inzichten, ontwikkelingen en betere keuzes. Nu is er wel geld voor de eventuele dierenartsrekeningen. Maar ik geniet net zo zeer van Elmo, de kat van de buren. Hij kan uren staren naar iets wat verstopt lijkt in het gras en als hij weg is, probeer ik te achterhalen wat daar ligt. Ik weet het nog steeds niet.

Wat je nu voelt, is wat je aantrekt in je leven

We denken vaak dat we dingen moeten doen om vreugde, vrijheid en overvloed te ervaren. Als ik de juiste partner heb, als ik een leuke baan heb, als ik genoeg geld heb, … We gaan dan uit van tekort. We voelen gemis, leegte, schuld. En dat is wat we blijven aantrekken. Willen we verandering brengen, dan moeten we oorzaak en gevolg omdraaien. Want de toekomst…bestaat slechts in ons hoofd. Wat er werkelijk is, is dit moment. Wat je nu voelt, is wat je ervaren zal. Want vreugde, ontmoet vreugde en liefde ontmoet liefde. Overvloed ontmoet overvloed.

Train je geest op het Juist Gerichte denken en schep, op het gewenste levensvlak meer vreugde, meer vrijheid en meer vrede. Ontdek de rijkdom, want zo binnen, zo buiten. Deze dagelijkse meditatie helpt jou je mindset te veranderen voor een moeiteloos en overvloedig leven.

Vrijdag 12 mei Workshop Chakra BewustZIJN om 9.30 uur

€ 39,50 (in mindering bij inschrijving van de 8-wekelijkse cursus die in september 2017 start.)

Tot de zomer geef ik alleen de workshops Chakra BewustZIJN. Ook voor bedrijven, op locatie.

Dit geeft mij ruimte om verder te werken aan mijn droom: In mei zijn twee boeken af. Ik heb iemand gevonden die ze gaat redigeren. De puntjes worden op de i gezet en de manuscripten mogen naar de uitgevers. Zin in!

Inmiddels zijn er enkele aanmeldingen voor de cursus Chakra BewustZijn. Aanmelden? info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie