Ook de langste reis…

begint bij de eerste stap. Het kaartje waar deze tekst op staat heb ik al jaren. Hij is vergeeld en stond in de begintijd van mijn scheiding op een prominente plek, namelijk, voor het computerscherm. Ik had al een aantal grote beslissingen gemaakt en ik wist totaal niet hoe ik verder moest. Ik leefde van beslissing naar beslissing. Het was niet makkelijk want ik wou het liefst DAAR zijn. Mijn bedrijf moest een succes zijn en ik moest laten zien aan de wereld, en dus mijzelf, dat ik het WEL waard was.

Bereid zijn

Als ik vanmiddag de kou trotseer om een stukje te rennen, observeer ik wat ik voel en zie. Gedachten van ‘moeten’ verdwijnen en ik kom in een meditatieve toestand. Ik pas de meditatie van afgelopen week, die ik na pilates trainingen heb gegeven, toe. Omgeven door een mist van stilte land ik in mijn lijf. Ik voel mijn benen, ik voel mijn voeten. Ik fluister herhaaldelijk de affirmatie die de cursisten van de Chakra & Mindfulness, die vorige week van start is gegaan, heb mee gegeven:

‘Ik ben bereid mezelf te vertrouwen’.

We raken leeg als we steeds geven, geven en geven, wanneer we de verbinding met onze eigen levensenergie kwijtraken. Irritatie gaat opspelen en we krijgen het gevoel te kort te schieten. Schuldgevoelens komen aan de oppervlakte. We vinden onszelf stom dat we niet kunnen geven en egoïstisch dat we meer tijd voor onszelf nodig hebben. We gaan zelfs vergelijken. ‘Hoe doen anderen dat?’ Begin de dag dus met eerst aan jezelf te geven. Stille tijd bijvoorbeeld. Voel de ruimte die ontstaat. Laat je ego los. Alles is er al. In jou. Nu. Niet straks pas, wanneer je je wereldse doelen hebt bereikt.

‘Omdat ik vrede ben, zie ik vrede.’  

De eerste stap

Dus beginnen we bij het begin. Maak contact met wie je bent en laat je ego-doelen los. Wees bereid jezelf te vertrouwen. Je leert het door het te doen. Elke dag kun je een stap zetten. Een stap om in de stille leegte te vertoeven. Geniet van het niet weten, wanneer je het denken van het ego loslaat en geef je over. Je zult zien dat het allerbeste gebeuren zal.

Morgenochtend start de tweede stap van de Chakra & Mindfulness ‘Mijn 7 Rechten’ met in de hoofdrol het tweede chakra. Vanuit de gronding van de eerste stap ontstaat er een beweging omhoog. Wanneer de chakra’s in balans zijn, kan de energie goed stromen en kunnen we alle tegenstellingen in onszelf de ruimte geven. We leren heel worden. Meer weten? 

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Ook de langste reis… — 1 reactie

Geef een reactie