Het Middelpunt

Doe de dingen de dingen die jij belangrijk vindt en die jou vreugde geven. Laat de andere dingen voor wat ze zijn. De wc deur is volgeplakt met inspirerende quotes en zo begint de dag in de kleinste kamer met een bewuste denkgeest. Wat vind ik vandaag belangrijk? Want elke dag is een nieuwe dag. Ik merk op dat ik mij verheug op de wandeling met een oud Pilates deelneemster. En dat ik zin heb om de basketball wedstrijd te zien van mijn zoon. Cadeautjes op deze zaterdagochtend.

Het middelpunt

Ik vraag wel eens tijdens een coaching: ‘Wat is jouw middelpunt?’ Het duurt soms even voor er een antwoord komt. Ook ik weet het soms niet. Een middelpunt kan zich verplaatsen. Er zijn meerdere levensvlakken zoals carrière, persoonlijke ontwikkeling, de relatie met je partner, kinderen, ouders en vrienden. Er is het lichaam, de gezondheid. Het is onmogelijk om elke dag op al die gebieden volledig geconcentreerd te zijn. En het hoeft ook niet. Het bepalen van je middelpunt, leidt, net als het bepalen van je eigen grenzen, tot handelen vanuit vrede, vrijheid en vertrouwen. Dit brengt het allerbeste omdat elke situatie jou het allerbeste wil brengen. Er hangt je immers geen straf boven het hoofd. Jij bent niet zondig of schuldig. Een onmogelijkheid wordt een mogelijkheid. Kansen blijven niet meer liggen. Innerlijke groei wordt in de buitenwereld gemanifesteerd.

Waarneming vindt binnen plaats

Met grensvisualisaties en het bepalen van je eigen grens, krijg je ook meer inzicht in je middelpunt. Hoe opgeruimder je innerlijke staat van zijn, hoe meer energie en ruimte je hebt om je op de gewenste levensgebieden te focussen. Ik kijk elke ochtend even hoe het mijn innerlijke zielsruimte is gesteld. Het voelt fijn om bij mezelf te zijn. En datgene te doen wat ik te doen heb. Elke keer een stap. Vanuit vrede, vrijheid en vertrouwen.

Elke vrijdagmiddag van 13.30-14.45 uur
Mindful Workshop Leef je Positieve Leven.

Kennismakingsworkshops Chakra & Mindfulness
Vrijdag 13 en 27 januari van 9.00-10.30 uurMindful Workshop Leef je Positieve Leven
Vrijdag 13 januari 13.30-14.45 uur

de 8-weekse cursus Chakra & Mindfulness

Vrijdag 3 februari 2017
Er is nog plek voor 2 deelnemers.

de 8-weekse cursus Leef je Positieve Leven
9 januari gestart – inschrijven voor lente reeks?


Geef een reactie