Een onbenullige vergissing

De laatste dagen van de kerstvakantie staan voor de deur. Ze nodigen mij uit om mijn hoofd leeg te maken en open te staan voor dat wat zich aandient. Er zijn genoeg dingen te doen. Wat mij het meest bezig houdt is mijn schrijfproject. De woorden zweven om me heen. Het liefst sluit ik mij op om te schrijven. Maar dat gaat zomaar niet. Dus geef ik me over aan het Nu. En sluit ik vriendschap.

Ontbijt op bed

Lekker uitslapen, ontbijt op bed en Donald Duck lezen met ons drietjes. Moet het meer zijn? Ik ben het niet gewend, zo’n luie dag. Ik heb geleerd om altijd bezig te moeten zijn. Er was geen ruimte om ‘niks’ te doen, vroeger. Dus leg ik mijn schriftje met pen op het nachtkastje, mocht ik een ingeving krijgen voor mijn boek. Het zweeft nog om me heen maar wil niet landen. Ineens besef ik dat ik nog niet ‘THUIS’ ben gekomen vandaag. Dat ik nog niet stil ben geweest om contact te krijgen met mijn innerlijke leraar. Ik leg de Donald Duck weg en sluit de ogen. Ik adem diep in en zucht.

Het ego plan

Allerlei gedachten komen langs. Waar zal ik over schrijven? Maak ik een boek over de cursussen die ik geef? Verwerk ik alle leer ervaringen in het boek? Haal ik mijn verleden erbij, ga ik diep? Ik weet het nog niet. En de titel? Ik heb er meerdere opgeschreven. Ga ik voor zingeving? Of haal ik mijn roots erbij? Ik weet het niet. Al deze gedachten, vragen, die twijfel zaaien en onrust brengen, want stel dat het er niet meer van komt? Dat het bij dromen blijft? Ik kijk om me heen. Ik zie waar ik ben. Ik ben hier. Het is NU. Er is niks anders dat dit. DIT is de waarheid. En ik omarm het huidig moment. Ik voel vrede.

Een onbenullige vergissing

Als mijn hoofd leeg is, blijf ik zitten met lege handen. Ik open ze. Ik luister naar de stilte achter de kinderstemmen die van buiten komen. Gek genoeg waar ik me eerst eenzaam voel met mijn gedachten, piekeren en twijfels, voel ik me in deze stilte niet alleen. Ik voel me ook niet meer klein in een grote wereld. Ik vergiste me weer eens. Ik dacht dat ik het zelf moest bedenken. Een onbenullige vergissing. Ik hoef het niet alleen te doen. Ik weet nu dat ik mag vertrouwen op mijn innerlijke leraar. Ik geef me over en installeer mij in mijn innerlijke zielsruimte.

De eerste stap

De stappen van de Chakra’s zijn al jaren een hulpmiddel voor me geweest. Er ontstond een cursus, en het zal de kern worden van mijn eerste boek. Binnenkort start een nieuwe reeks in Ons Dorpshuis Paterswolde. Kennismaken met Chakra’s en wat deze voor je kunnen doen?

Wanneer: Vrijdag 13 en 27 januari 2017
Wat: Je 7 geboorterechten leren kennen – Chakra meditatie
Kosten: 15,- / p.p.
Tijdstip: 9.00-10.30 uur
Opgave en informatie: info@spiritandmoves.nl


Geef een reactie