Een onbeschreven blad

Ik eet doorgaans nooit iets uit beleefdheid als ik op visite ben. Als mijn lijf nee zegt, dan zeg ook ik vriendelijk nee. Ook op een verjaardag. Dit wordt niet altijd in dank afgenomen. Als ik in de eerste week van januari bij een hele lieve vrouw en haar man op visite ga, maak ik een uitzondering…

De mantelzorger

Geen verjaardag, maar voor de eerste keer op bezoek bij een trouwe klant die een bijzonder beroep heeft. Mantelzorger. In de loop van ons contact heb ik het een en ander opgepikt. Af en toe moet ik aan haar denken. En aan al die mensen die klaar staan voor hun familie. Het is niet makkelijk. Het ontbreekt hun vaak aan tijd voor zichzelf. Ik vind het knap en eerbaar werk. En ik vraag me af of ik het zou kunnen.

Drie

Ik krijg drie nieuwjaarsrollen op een schoteltje bij de koffie. ‘O jee,’ denk ik. Ik eet nooit een koekje bij de koffie en al helemaal niet s’ ochtends. Ze legt me uit dat het gebruikelijk is om er drie te eten. ‘ai ai, drie!’, denk ik dan. ‘Ze staan symbool voor geloof, hoop en liefde. Het nieuwe jaar moet nog uitgerold worden. Een nieuwe geboorte. Het is een traditie in Drenthe.’ Daar kan ik toch geen nee tegen zeggen? Dus ik kies voor geloof en neem een hapje. Vriendelijk en schuchter vraag ik of ik ‘hoop’ en ‘liefde’ mee mag nemen voor mijn kinderen, die thuis voor de tv zitten. Dat ging natuurlijk niet gebeuren! Ze stopt de twee rolletjes terug in het pak en ik krijg het hele pak mee. De kinderen zijn blij en halen meteen slagroom op.

Een onbeschreven blad

Ik begin dagelijks met een to do lijst om orde in de chaos te krijgen. Ik heb veel te doen. En focus is dan belangrijk. Het is fijn om dingen te schrappen van de lijst. Voelt goed! Maar ik weet ook dat het allemaal bijzaak is. Mijn innerlijk geluk hangt er niet van af. Het belangrijkste in mijn leven waar ik naar streef is WARE VRIJHEID. Dit doe ik door mijn bewustzijn te verruimen.

Elke vrijdagmiddag van 13.30-14.45 uur
Mindful Workshop Leef je Positieve Leven.

Ik verheug mij op de verdiepende masterclass Ik-Grensbewustzijn volgende week in Friesland. Ik werk aan een online versie van de 8-weekse training Leef je Positieve Leven, ik heb de eerste meditatie ingesproken, binnenkort online te verkrijgen (nog even wennen aan het programma) en ik schrijf vaker korte verhalen in mijn ‘Schrijfproject’.

Van binnen naar buiten

Een onbeschreven blad, laat elke dag zo zijn! Wat er komt is vele mooier dan dat ik zelf heb kunnen bedenken. Vanuit een verlangen naar vrijheid, die reeds aanwezig is en tevoorschijn komt als je alle hindernissen wegneemt, als je de gedachten ziet als onwerkelijk.  En wanneer je besluit je ego-verlangen op te geven. Zoals de CiW zegt:

Waarneming vindt plaats van binnen, naar buiten.

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie