De Verbinding

We staan op en beginnen te denken. We kruipen in bed en denken verder. Zo gaat de denkmolen de hele dag door. We denken dat onze gedachten werkelijk zijn en betekenis hebben. We hechten aan onze denkbeelden, opvattingen en overtuigingen. Geven er waarde aan. Maar stel je voor dat onze gedachten betekenisloos zijn? Daar gaat de les uit de CIW van 11 januari over. Ik deel deze graag met jou.

Mijn betekenisloze gedachten laten mij een betekenisloze wereld zien.

Je wereld is je waarneming. Je waarneming is je perceptie. Je perceptie is gebaseerd op je verleden. En in het verleden is er veel gebeurd. Als het niet onze eigen angst is die we mee dragen, dan is het de angst van onze voorouders. Of de collectieve angst die via de tv, krant ons denkgeest binnen sluipt. Deze les maakt een einde aan een onjuiste waarneming. Het is een kwestie van bewust worden, elimineren om tenslotte in de lege ruimte te verblijven. De wolken drijven weg. En een ruimte ontstaat waarin we vrij kunnen bewegen. Een ruimte waarin ik me weer kan verenigen met mijn ware erfgoed: vrede, vrijheid, vertrouwen.

Het ware pad

Ik kan kiezen voor een makkelijke of een moeilijke weg. Als ik ga nadenken. Maar ik besluit de oefening toe te passen en mijn weg te zien als de enige, juiste weg.

Een weg die mij plezier en vreugde brengt, omdat ik doe wat ik te doen heb. Verbonden in het Nu, met mijzelf en met de wereld.

Niet alleen, maar AL-EEN.

Kennismakingsworkshops Chakra & Mindfulness
Vrijdag 13 en 27 januari van 9.00-10.30 uur

Mindful Workshop Leef je Positieve Leven
Vrijdag 13 januari 13.30-14.45 uur

de 8-weekse cursus Chakra & Mindfulness

Vrijdag 3 februari 2017
Er is nog plek voor 2 deelnemers.

de 8-weekse cursus Leef je Positieve Leven
Vandaag gestart – inschrijven voor lente reeks?


Geef een reactie