Al die doelen…je hebt ze niet nodig, echt niet!

Veel willen leidt onherroepelijk tot innerlijke onvrede. De onvrede zelf niet willen leidt weer tot innerlijke conflicten. En dit bij elkaar te vaak en te veel, leidt tot … iets wat je absoluut niet wilt.  Hoe kom je weer tot rust? Doe deze oefening:

Stap 1

Noteer al je verlangens, je doelen en je voornemens op een stuk papier en leg het vel papier op de grond, rechts van je. Noteer er ook bij hoe je je voelt als het allemaal gaat lukken.

Stap 2

Noteer dan op een ander stuk papier hoe je je voelt als alles wat je graag wil, niet gaat lukken. Het gaat domweg niet lukken. Die leuke baan niet, dat geld niet, die partner niet, zwanger worden niet, dat afvallen niet. Dit papier mag je links naast je neerleggen.

PS; de cursus Groei is verplaatst naar Mindful Monday (ipv woensdag)
tijdstip: 15 uur – kennismakingsworkshop 22 januari bij 3-5 aanmeldingen

Sta dan even stil met de ogen dicht. En stel je voor dat je op het papier rechts gaat staan. Weet je wat? Doe het maar, ga er maar een tijdje op staan. Hoe voelt dit? En hoe voelt dit met de wetenschap dat dat andere papier, waarop staat dat het niet gaat lukken, daar ook nog ligt? Merk op wat je voelt, wat je neiging is. Maar doe het niets. Merk het gewoonweg op.

Stap 3

Ga dan op het andere stuk papier staan. Doe je ogen dicht. Het lukt niet. Het gaat domweg niet gebeuren. Hoe voel je je? En voel je dat andere papier daar nog? Wat doet dat met je? Open dan je ogen en ga weer tussen beide vellen in staan.

Stap 4

Loop naar voren en laat beide vellen papier achter je. Je hebt het niet nodig. Je hebt je vergist. Je dacht dat het je leven completer zou maken. Beter. Mooier. Het zijn mentale concepten, gebaseerd op oude programma’s. Oude ideeën. Word wakker. Herinner je weer wie je bent. Vrij.
Niet later, niet straks….maar nu.

Herhaal het maar…jij bent vrij….en jij, jij bent het middelpunt. Meer is er niet. Doe de oefening:

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie