Niet goed genoeg zijn bestaat slechts in je hoofd

Ik heb mensen zien komen en weer zien gaan. Toen ik net begon met ondernemen, werd ik er onzeker van wanneer Pilates deelnemers na een seizoen niet doorgingen. ‘Help’, dacht ik. ‘Ze laten me in de steek. Ik ben niet goed genoeg.’

‘Waarom bleef ik niet in de accountancy wereld, lekker veilig achter de pc…,’ vroeg ik mezelf af wanneer ik met tegenslagen te maken had. In plaats van in onzekerheid en slachtoffergedrag te blijven hangen, besloot ik om het allerbeste uit mezelf te halen. En dus moest ik mezelf leren kennen. Ik kwam er al gauw achter dat wat ik zag, slechts bestond in mijn hoofd. In mijn waarneming.

Het gaat om je waarneming

Ik voelde mij als kind in de steek gelaten. Ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Ik ontdekte wat mijn valse zelfbeelden waren en ook waar en wanneer ze zijn ontstaan. Ik leerde los te laten, wat ik uit gewoonte en onbewust vasthield. Ik ontdekte dat ik verweven was met allerlei misvattingen over mezelf en de wereld. Ik ontdekte het proces van vergeving. Een proces die ik vandaag de dag in mijn praktijk toepas, zodat mensen, net als ik, vrij kunnen worden. Vrij van het verleden. Zodat ze kunnen groeien en bloeien. Want dit is de essentie van het leven; een bloem hoort open te gaan, zodat de wereld kan genieten van haar schoonheid. Het leven gaat om vreugde en vreugde ervaren we als we ons VRIJ voelen.

Ik ben de vrijheid zelf

Mensen komen en mensen gaan, maar mensen komen ook terug. En soms durft iemand niet weg te gaan en ben ik diegene die de ander zachtjes richting de deur begeleidt; ‘Ga…ontdek…beleef…je mag altijd terugkomen.’

Ik ben niet meer angstig. Omdat ik niet meer leef vanuit een idee van schaarste; ‘Ik heb jou nodig…jij moet iets opvullen in mijn leven: mijn bankrekening, mijn hart, mijn leven..anders ben ik niet compleet, anders komt het niet goed.’ Zo gaat het ook in relaties. We denken mensen nodig te hebben. We zijn zo bang om alleen te zijn. Ik voel bevrijding wanneer ik mezelf herinner dat ik vrij ben. Dit is wat ik de wereld aan wil bieden. De herinnering van zondeloosheid. Onschuld. Iedereen kan vrijheid bieden aan de ander. Jij kunt het ook!
Wanneer ik blij reageer op een mailtje van iemand die na een periode ‘Samira-pauze’ na de feestdagen wil starten met Mindful Pilates, krijg ik deze reactie.

😄jouw lessen zijn fijn, pittig maar vooral inspirerend. Het klopt allemaal met elkaar. Dus terugkomen is logisch. Vrede zij met jou.

Ik ontvang het dankbaar. Ik voel me gezegend.

Wil jij groeien als (beginnende) ondernemer? Meld je dan aan voor de Cursus Groei!

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie