Als je denkt iets kwijt te raken

 

Als je vandaag moest fietsen, dan weet je dat het geen pretje was, zeker niet als je langs de Hoornse plas ging. Harde windstoten en takken vlogen me om de oren. Auch! Nou weet ik wel dat herfst ‘het’ seizoen bij uitstek is om het oude los te laten, maar dat het soms zo’n pijn kan doen?

Als je denkt iets kwijt te raken

In januari heb ik met mezelf afgesproken dat 2017 het jaar van de boekprojecten zou zijn. Projecten zelfs! Maar het hielp wel, concrete doelen stellen. Het eerste manuscript is af, op de cover en tweede titel na…ik ben zeer blij met het resultaat.
Het tweede manuscript, mijn autobiografie, is een lang gekoesterde wens. Ik zit zo ongeveer op de helft, naar ik schat. Maar ik kan niet werken aan twee boeken tegelijk. Helaas, geen super woman… En dus moet ik het idee dat de boeken op een bepaalde datum af zijn, loslaten.

1001 gedachten en gevoelens…laat ze los in deze korte meditatie…

Loslaten, heel erg simpel, maar niet zo makkelijk

Ik vind het niet leuk om los te laten! Er is veel tijd en energie en denkwerk in deze projecten gestopt. Ik was in gedachten al veel verder en nu wordt het toch weer anders. Ik voel weerstand. En waar weerstand is, is geen innerlijke vrede. Waar ik werkelijk naar verlang, is om die innerlijke vrede weer te voelen. En ik besluit om, nu het toch zo waait, mijn controle, mijn weerstand en mijn verlangen dat het anders zou moeten zijn, op te geven. En ineens…voel ik de wind in de rug. Een onzichtbare reuzen hand duwt mij vooruit. Ik heb de neiging om ‘joehoe’ te schreeuwen, maar ik durf niet. Ik geniet van het fietsen. Ik lach. Want ik herinner mij weer wie ik ben:

Volmaakt, net als jij! 😉

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie