Wroeten in de aarde, heeft het zin?

Mijn meditatie moment begint vandaag in de tuin. Ik ga verder met het ‘mini voetbal grasveld’-project. Het is een meditatieve bezigheid, met een schepje de stevige graspollen losmaken van de grond. Ik werd vanmorgen onrustig wakker met het idee: ‘je moet opschieten met je boek!’.
Mijn geest ging meteen op volle toeren draaien. Maar ik hoor ook een diepe stem die mij aanspoort de stilte op te zoeken.

Om tien uur heb ik een netwerk afspraak en ik vraag me af waarop ik dit zo midden in de ochtend heb gepland. Ik had de hele ochtend kunnen schrijven, helemaal nu de 8-stappen van de Chakra & mindfulness als kern voor mijn eerste schrijfproject geschreven zijn! Ik wil het aanvullen met alle kennis van afgelopen jaren. De bronvermelding moet ook nog, enz, enz.

‘Zucht’ Ik drink een groot glas water en trek een dikke trui aan.

Nog 1 plekje op de kennismakingsworkshop Chakra & Mindfulness
Deze is GRATIS. Vrijdag 7 april van 9.00-11.00 uur. 

Eerst de tuin in, verder met het grasproject, aangespoord door die stem om eerst mijn zelf op te zoeken. Vanuit de doe-modus kom ik, na een tijdje wroeten, in het Zijn. Ik bedenk of het zin heeft die graspollen eruit te trekken, het groeit net zo hard weer aan. ‘Maar wat heeft dan wel zin?’ mijmer ik verder. Ben ik pas gelukkig als de tuin af is en als het resultaat te zien is. Is mijn geluk afhankelijk van het boek wat op de plank ligt om door anderen gekocht en gelezen te worden?

Ik adem diep in terwijl deze gedachten door mijn hoofd gaan en na een half uurtje kijk ik trots naar het resultaat. Het was toch wel lekker om te doen. Ach, stapje voor stapje. Eerst de handen schoon, gauw onder de douche en dan naar mijn koffie afspraak om een nieuwe ziel te ontmoeten. Het zonnetje komt heel even door en geeft me een knipoog. Ik krijg het antwoord waar ik naar zocht: ‘Het heeft altijd zin….’

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie