Tijd voor speelse volwassenheid

En hier is ie dan, het nieuwe logo: Van een dansend poppetje (te zien bij pilates) naar een vrouw die zichzelf in het licht zet, omdat ze inzicht wil krijgen in het grote geheel en antwoord wil op levensvragen.

Het dansend poppetje begon met dans workshops (zumba en noord-Afrikaanse dansmeditatie) en ontwikkelde zich tot pilates trainer. Het dansen stopte en pilates groeide naar tien groepslessen in de week. Maar een paar jaar geleden kwam mindfulness in het licht en de 10 groepen werden bewust 4 groepen in Eelde. Dichtbij. Het geef me rust.

De pilates lessen (lichaamsbewustzijn) brachten zoveel beweging en nodigden mij uit tot verdieping. Ik hielp mensen als coach, in mails en gesprekken na de les. Toen kwam er iemand naar me toe en vroeg, enigszins beschroomd: ‘Mag ik u een impertinente vraag stellen?’ Ze had behoefte aan een individueel gesprek. Tijdens de 10 minuten mindfulness gebeurde er wel vaker iets bij deelnemers. Ik zag dat ik meer kon doen.

Zelfexpressie nodigt het zelfvertrouwen uit

Toen ik besloot dat zelfexpressie het allerhoogste is wat je kunt bereiken, na het ontdekken van de cursus in wonderen, die mij inspireert en mijn waarneming heeft veranderd, ontstond er een praktijk voor mindfulness.  Dit na de nodige leertherapie, zelfstudie en de opleiding ikgrensbewustzijn en het toepassen van 3-D Grensopstellingen, bij Nick Blaser, auteur van het boek: Zo ben ik, en jij bent anders. 

Ervaringsdeskundige

Ik heb geleerd van mijn eigen ervaring. Een vlucht uit een onveilige situatie, een vechtscheiding en met nog steeds een moeizaam co-ouderschap waarin mijn kinderen mijn aandacht en steun vragen.

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering.

Keuzes maken, dat was nodig. De nodige cursussen Chakra & mindfulness die ik gegeven heb, hielpen in mijn proces van innerlijke groei. Logische stappen volgden en ik heb nu twee schrijfprojecten. Een boek over chakra & mindfulness en het leiden van een licht leven. En mijn eigen verhaal: de vlucht uit een onveilige situatie, op zoek naar een veilig thuis. Die heb ik gevonden. In mij zelf. Het is er altijd geweest.

Ik neem dus afscheid van het fuchsia in mijn logo, die een kinderlijke geborgenheid symboliseerde. Een verlangen naar de moederschoot. Ik laat nu met gemak los wat mij niet meer dient. Ik ben immers thuis gekomen. Ook zijn de letters SAM zijn weg, de afkorting van Spirit And Moves. Het hoeft niet twee keer gezegd te worden.

Tijd om op je eigen beentjes te staan

Dat is wat ik doe. Mensen helpen uit het slachtofferschap. Helpen hun kracht op te pakken. De regie weer over te nemen. Door naar binnen te kijken. Door de verbinding met zichzelf te zoeken. Met mindful coaching, de 8-wekelijkse trainingen, met pilates. In groepen en individueel. Ik doe wat ik te doen heb. Ik uit mijn ZIJN. En dit, lieve jij, maakt me erg, erg BLIJ!

GRATIS kennismaken met Chakra & Mindfulness
Vrijdag 7 april van 9 uur tot 11 uur

Er start een nieuwe reeks Leef je Positieve Leven op
donderdagochtend 13 april om 9 uur.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie