Wees je beste vriend

Wat heerlijk om wakker te worden met het gefluit van de vogels, in plaats van de wekker die mijn droomwereld binnen dringt. De pilates mat ligt nog uitgerold in de keuken, dus laat ik maar eerst wat oefeningen doen. En dan mag de dag beginnen.

Alles uit je Zelf

Loyaliteit, zelfwaardering en bemoediging. Elke ochtend een portie naast je gebruikelijke kopje koffie, thee of ontbijt. Het is een nieuwe dag, gun jezelf dan ook een nieuw begin. Gemotiveerd blijven om je doel te behalen lukt wanneer je jezelf positief toespreekt. Op mentaal en emotioneel gebied. Het doel uit zich in allerlei dingen, maar het gaat uiteindelijk om een innerlijke vredes toestand, die zich uiterlijk manifesteert. Die winter kilo’s kwijt, die nieuwe opdracht scoren, of je grote droom realiseren. Sommige dingen zie je snel gebeuren, andere dingen hebben tijd nodig. Geef alles de tijd wat het nodig heeft en vertrouw dat het komt wanneer jij er klaar voor bent. Je bent NU hier. En dit is de waarheid.

Hoe stop je met uitstel gedrag?

We bestaan allemaal uit meerdere innerlijke ikken. Zo heb je het angstige kind, het wijze kind, het speelse kind enz. Het kind wat lui is en het kind wat hard werkt zullen beide verschillende dingen zeggen. Geef ze allemaal de aandacht waar ze om vragen. Duw die vervelende gedachten niet weg. Ze zullen je op een onverwacht moment verrassen. Ze maken immers onderdeel van het grote geheel dat JIJ bent. Als ieder deel in jezelf aan bod komt, en je geeft ze elk wat ze nodig hebben, dan zijn ze eerder geneigd je te helpen. Innerlijke conflicten verdwijnen, uitstel gedrag verdwijnt en je doet wat je doen hebt.

Mindfulness oefening: Onderzoek je weerstand

Alles wat je irriteert of een vervelend gevoel geeft, mensen die je irriteren, onderzoek het! Onderzoek jouw weerstand in plaats van het weg te beredeneren. Je frustratie wil jou wat vertellen. Beschrijf de chaos en breng orde…
Afvallen met mindfulness? Breng zachtheid in je leven met het Lente Boost programma


Geef een reactie