Teveel keuzes

We leven in een wereld wat veel te bieden heeft. Er is geen dag zonder nieuwe mogelijkheden, kansen en ideeën. ‘Grijpen, die mogelijkheden, en ‘Niet nadenken, maar doen.’ Het wordt vaak te makkelijk gezegd. Al die keuzemogelijkheden helpen ons niet altijd verder. We gaan geloven in de illusie dat we alle kansen moeten pakken en dat we alles moeten ervaren. Zo niet, dan leven we niet ten volle en ergens, sluimert dan een schuldgevoel. ‘Moet ik niet beter mijn best doen?’

Wel of niet

Als ondernemer krijg ik vaak de vraag of ik wil adverteren, samen werken, organiseren met als uiteindelijk doel meer klanten en een grotere omzet. Er zijn veel leuke dingen om aan mee te werken en soms weet je van tevoren niet wat het brengen zal. Dan komt de vraag: ‘Doe ik het wel of niet?’ Vooral in het begin van mijn ondernemerschap brachten al die keuzemogelijkheden een heleboel onrust. Want je begrijpt, het zou toch zonde zijn als ik kansen aan me voorbij liet gaan.

Yin en Yang

We hebben allemaal een mannelijke en een vrouwelijke manier van leven waarbij het ideale plaatje een balans zou zijn tussen die twee. Zo is je vrouwelijke manier de scheppingskracht die ontstaat door te voelen waar je naar verlangt en door je bewustzijn ervoor open te stellen. Als je op het diepe niveau ruimte maakt voor datgene waar je ziel naar verlangt, dan kun je in actie komen. We spreken onze mannelijke kant aan die de buitenwereld instapt om gesprekken te voeren. De gedachtekracht krijgt handen en voeten en kan zich op die manier manifesteren. Beide zijn nodig voor een volledige zelfverwezenlijking, maar meestal bevinden we ons in een comfort zone en voelen ons het beste bij de ene, of de andere manier.

Eerst Yin, dan Yang

Ik was in de veronderstelling dat mijn vrouwelijke kant beter ontwikkeld was en ik nog te leren had om meer naar buiten te treden. Tijdens de chakra & mindfulness ontdekte ik dat het tegengestelde het geval was. Ik had in mijn leven al zoveel actie ondernomen en grote beslissingen gemaakt. Het werd tijd om mijn vrouwelijke kant aandacht te geven. Er ontstond een ander leefpatroon en dankzij de lessen uit de Cursus in Wonderen, structuur.  Zitten bij mezelf was nieuw dus ik oefende tot ik wist waar ik heen moest. Er ontstonden handelingen en die brachten nieuwe gevolgen. Yin en Yang in evenwicht leidt tot een vredig binnen, een vredig buiten.

Nieuwe serie Leef je Positieve Leven start
maandag 13 maart om 20.15 uur

Nieuwe serie Chakra & Mindfulness start
vrijdag 7 april om 9.30 uur


Geef een reactie