Let it breathe…

Het duurt even voor gedachten vervagen en het lijf zacht kan landen in het Nu, wanneer je mindfulness beoefent. Trainen van de denkgeest vereist oefening, discipline en doorzettingsvermogen.

Er zijn 1001 dingen die afleiden en een reden kunnen zijn om de training te stoppen: ‘Ik moet toch wat doen?’. Waar komt dit ‘moeten’ vandaan? En waarom is het zo moeilijk om met aandacht bij jezelf te zitten?

Moeilijk

Als je denkgeest niet getraind is, is het ook lastig. Gedachten en gevoelens worden namelijk uitvergroot. En schuldgevoel komt opzetten. ‘Iedereen is nuttig bezig…en ik?’ Dus is het makkelijk om excuses te verzinnen om bezig te zijn.

Geen neutrale gedachten

Vertelt de cursus in wonderen. En zo is het. Alles wat ik denk is gebaseerd op angst of op vertrouwen. De dag begint en er zijn zoveel mogelijkheden. Als je van nature pessimistisch bent, dan zal extra training nodig zijn om je te voeden met positieve gedachten. Ik moest het leren. En nog voel ik dat dagelijkse training mij veel biedt. Elke gedachte is energie en elke gedachte is de moeite waard om waar te nemen. Zo kun je gaan opruimen. Loslaten wat je niet meer dient en stoppen met een leven te scheppen die slechts angst voort brengt. Elke dag kun je kiezen wat je gaat uitdelen. Wat je mee neemt. Angst of vertrouwen?

Losmaken

Loslaten is noodzakelijk om vooruit te komen. Bij de loopmeditatie waar je mindful en heel langzaam stap per stap zet, voel je duidelijk dat je eerst afscheid moet nemen met de ene voet, om een stap naar voren te kunnen zetten met de andere voet. Je bent hier niet om stil te staan. Je bent hier om te groeien. Welke stap zet jij?

Wat ga ik doen?

Naast het schrijven van mijn eigen verhaal, ontwikkelt zich een verhaal ernaast. Ik ben benieuwd wat de uitkomst zal zijn van al dit schrijven. Verder ben ik op zoek, nog steeds, naar een uitgever die mij verder kan helpen. Ingesproken meditaties volgen zo gauw ik ze heb opgenomen in een studio. Ik merk dat het thuis niet lukt. Het is NOOIT stil.

De chakra & Mindfulness cursus, we zijn nu bij de derde chakra, is zo fijn om te doen en ik voel weer dat het een belangrijk onderdeel is van mijn leven.
Vrijdag 7 april start ik met een nieuwe reeks bij voldoende animo: Meer informatie: info@spiritandmoves.nl


Geef een reactie