En zo wil ik het!

Het is goed om doelen te stellen. Het is goed om te verlangen. Het is mooi om te dromen over ‘hoe het worden kan’. Een sportieve prestatie leveren, het juiste gewicht bereiken, de droomreis maken, huisje boompje beestje. Ik heb ook dromen. Ik durf zelfs groots te dromen.

Trainen van de denkgeest

En ik droom mee met de dromen van mijn kinderen: ‘Hoe zou het zijn om echt te kunnen vliegen? Vleugels te hebben en de wereld rond te trekken?’ Doelen, dromen en verlangens openen de denkgeest voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Maar er is ook een valkuil…

Stille tijd voor mezelf. Daar begin ik deze dag mee, na een drukke maandag met meerdere individuele sessies mindfulness en natuurlijk de cursus Leef je Positieve Leven op maandagavond. Ik neem afstand van mijn personage die Samira heet en kijk vanuit de ‘helikopter’ naar beneden. Ik zie mezelf zitten met mijn opgaven en taken, met betrekking tot mezelf en mijn kinderen. Ik zie mezelf in de kamer zitten, in een huis, in een straat, in een dorp, in een provincie, in een land. Wie zou ik zijn en wat zou ik doen als ik een andere rol had gekozen? En wat zegt deze rol over mijn levenslessen?

Een groot verlangen

Wanneer ik werkelijk in mijn personage stap, voel ik hoe groot mijn verlangen is om mijn doel te verwezenlijken. Maar ik wil toch werkelijk iets bereiken? Zowel in de nabije toekomst als in de verre toekomst. Als ik eerlijk ben naar mezelf, zie ik wel telkens een beeld voor me. Ik geef mezelf toestemming om te zien wat ik zie, en om te voelen wat ik voel. Zoals een lichtelijke onrust…en ik hoor mezelf denken: ‘Want wat als dit het is?’

Laat los en ontvang

Ook het lichaam reageert met een snellere en hogere ademhaling en ik merk dat mijn lijf gespannen is. Ik adem diep in en ervaar de helende werking van stille tijd nemen voor mezelf. Ook al is het maar vijf minuten bij mezelf zitten om de gedachten gade te slaan en de gevoelens toe te stemmen. Wat zoveel betekent als ‘goed voor mezelf’ zorgen, en mijzelf serieus nemen. De onrust en spanning verdwijnt. Het is nog steeds goed om doelen en verlangens te hebben. Maar ik hoef ze niet meer vast te houden. Door dit inzicht krijg ik ruimte in mijn borst en voel ik mezelf groter worden. En ik herinner me wat ik al wist. De blokkade van het willen lost op en het kan weer stromen en zie daar … de bron… want ALLES is je gegeven.

Dus neem elke dag even je Stille Tijd …


Geef een reactie