Een winter buikje

De zon scheen zo mooi vanmiddag. De lucht was helder. De vogels waren blij en ik ook! Tijdens mijn hardloop rondje geniet ik van de omgeving. Sinds de trail run in Roden is er een spier bij de knie die wat opspeelt, dus neem ik mijn tijd. Een half uurtje is genoeg. Thuis train ik nog even verder met de kettlebells en doe ik een reeks pilates oefeningen tot mijn buik zo’n zeer doet. Een lekkere pijn en ik zie de Pilates deelnemers al kreunen vanavond. Maar ik voel dat ik spieren heb, onder dat laagje winter vet.

Op dieet

We hebben de neiging om gedachten in verschillende hokjes te leggen. Goede gedachten, minder goede gedachten, negatieve gedachten. Angstgedachten. Doemgedachten. Maar als je echt op dieet gaat, dan zie je dat er totaal geen verschil is. Het zijn gedachten. Gedachten onderzoek en afstand nemen van de gedachten is een onderdeel van dit mentaal dieet, die de cursisten van Leef je Positieve Leven als opdracht krijgen. Naast dagelijkse beweging en training, (want de buik mag toch echt weer platter), volg ook ik dit mentaal dieet.

Ik wil mij bewust worden van mijn gedachten en louter het positieve denken. Ik wil alleen maar datgene denken wat ik graag gemanifesteerd zie worden in mijn leven. Ik wil mij bewust worden van onvrede. Ik weet dat er geen grote onvrede is, dat er geen kleine onvrede is. Onvrede is onvrede.

Geen lichaam, maar vrij

Vasthouden en hechten is onze menselijke neiging. Maar het lichaam is niet wie we zijn. Het lichaam is slechts een instrument om je potentieel te verwezenlijken op deze wereld. Een wereld die als een speelveld is. We zijn hier om te scheppen, en we mogen dit spelenderwijs doen. Wil je echte kilo’s kwijt? Of ben je, om meerdere redenen, niet blij met je lijf? Dan adviseer ik je een mentaal dieet. Vrede begint in je denken. Bewust worden van opvattingen en overtuigingen om ze op te geven als niet-werkelijk. Dan kan er ruimte ontstaan voor echte visie. Dan zie je wie je echt bent. Iemand die vrij is, en mag scheppen en het lichaam als vorm krijgt om de unieke rol te spelen die er te spelen is.

Dus zeg ik je nogmaals:
He jij daar…JIJ bent geen lichaam, JIJ bent VrIJ!’

 

Vanavond starten de groepslessen Mindful Pilates!

De avondgroepen zijn vol, wel is er nog plek op woensdagochtend om 9 uur en 10 uur.

Om 10 uur is er meer aandacht voor deelnemers met rug- en bekkenklachten.

Kennismakingsworkshops Chakra & Mindfulness
Vrijdag 13 en 27 januari van 9.00-10.30 uur

Mindful Workshop Leef je Positieve Leven
Vrijdag 13 januari 13.30-14.45 uur

de 8-weekse cursus Chakra & Mindfulness

Vrijdag 3 februari 2017
Er is nog plek voor 2 deelnemers.

de 8-weekse cursus Leef je Positieve Leven
Vandaag gestart – inschrijven voor lente reeks?
_____________________________________________


Geef een reactie