Het Heden vinden

‘Wedergeboren worden betekent het verleden loslaten, en zonder veroordeling naar het heden kijken.’ CiW

Een nieuwe dag, een nieuwe moment, een nieuw begin. De witte wereld nodigt uit om oude ideeën los te laten. De nieuwe wereld verschijnt wanneer we ideeën over tijd loslaten. Want al wat wij geloven is gebaseerd op het verleden en gebouwd op het concept ‘tijd’. Al wat ik geloof is gebaseerd op dat wat ik denk dat het verleden is. Daardoor zie ik het heden niet zoals het is. Het heden zien zonder veroordeling betekent het oude geloof opgeven. En de dag beginnen met een open hart en een open en lege geest.

Luisteren

In het heden kun je openstaan voor de boodschap van je innerlijke stem. Inspiratie en intuïtie bevindt zich hier, in het huidig moment. Wees stil en luister. Overvloed valt je toe wanneer je naar binnen kijkt. Dat wat je zoekt, zit al in je. Je innerlijk bezit is onuitputtelijk. Dus open je hart en geest en kijk naar wat innerlijk al aanwezig is. Het is je gegeven.

De Waarheid

We moeten stil zijn en bij onszelf zijn, willen we de stem horen. We moeten bereid zijn om voorbij de gedachten te gaan. We moeten bereid zijn onze oude ideeën op te offeren. We zijn gehecht aan onze normen en waarden. We hebben het geloof nodig om ons bestaansrecht op te eisen. Denken we. Maar wat we eigenlijk doen, is te weinig vragen. We doen onszelf te kort. Er is veel meer voor ons in petto. We denken iets kwijt te raken, maar we verliezen slechts een illusie. En wat moeten we met illusies? Willen we liever niet de waarheid?

Mindful Monday

Op zoek naar jouw waarheid? We starten maandag 9 januari in De Huiskamer voor Mindfulness met STILTE MEDITATIE:

Maandagochtend 9.00-10.00 uur
Maandagavond 19.00-20.00 uur


Geef een reactie