Een innerlijke Zaak

Vanochtend gaat mijn wekker, speciaal voor Mindful Moodcamp. Er zijn twee deelnemers (van de vaste kern van drie) en na enkele whatsaapjes heen en weer besluiten we om thuis de mat uit te rollen om de Series of 5 te doen. Een serie Pilates oefeningen waar ze niet meer over hoeven na te denken omdat het een vast onderdeel is van de Pilates training. Ik doe wat ik beloofd heb en lig op het kleed in mijn trainingsruimte. Wat niet meer is als de bijkeuken die ik als gezellige kamer heb ingericht.

Van dag tot dag

‘Mijn denkgeest is voortdurend bezig met voorbije gedachten’, zegt de les van 8 januari uit de Cursus in Wonderen. Als we bewust worden van onze gedachten, moeten we toegeven dat we slechts het verleden zien. Terwijl ik mijn Pilates oefeningen doe, komen allerlei gedachten voorbij. Ik heb moeite met de schaar na een weekje niks doen. Waar ik juist zo lenig ben, en de schaar moeiteloos uitvoer, lukt het me nu niet om de benen mooi te strekken. Na 5 herhaling heb ik zo’n buikpijn dat ik pauzeer. Elke keer 5 oefeningen. En opnieuw. Ik moet er weer in komen.  Ik merk dat ik vergelijk. Ik geef het geen betekenis, en ga door met de Serie.

Nergens anders

Afgelopen maanden stonden in het teken van ‘naar binnen keren’, veel mediteren. Zo ontstond de cursus Leef je Positieve Leven, en de Stilte meditatie. Deze periode, hoewel het winter is en alles lijkt te willen slapen, brengt voor mij vooral actie op. De ideeën kunnen gemanifesteerd worden. Van denken, naar doen. De praktijk voor mindfulness loopt, en ik voel me voorbereid om ieder te ontvangen. Ik voel het vertrouwen dat ik ieder kan helpen die bij me komt. En andersom. Ik zal de mensen ontmoeten, die ik moet ontmoeten. Ik hoef nergens anders te zijn.

Innerlijke vrede

Innerlijke vrede is een innerlijke zaak. Je haalt het niet uit voorbije gedachten, of een belofte uit de toekomst. Het is hier. In het huidig moment. Je moet alleen de hindernissen weghalen om te zien dat alles wat je zoekt, reeds aanwezig is. De uitdaging is jezelf te onthechten van al die hindernissen. We zijn bang om werkelijk los te laten. Wees niet bang om los te laten. Je zult zien dat je er veel meer voor terug krijgt. En dat je sterk genoeg bent om het allerhoogste te ontvangen.

Mindful Monday

Op zoek naar jouw waarheid? We starten maandag 9 januari in De Huiskamer voor Mindfulness met STILTE MEDITATIE:

Maandagochtend 9.00-10.00 uur
Maandagavond 19.00-20.00 uur


Geef een reactie