Van Chaos naar Stilte

‘Ik haat pitchen’, roept 1 van de onderneemsters tijdens de Nieuwjaarsborrel van Vrouw & Visie, vanmorgen in het Postillon hotel in Haren. Er klinkt gelach en een instemmend gemompel. Het is mijn eerste bezoek aan dit ondernemersclubje. De zaal vult zich met chique pakjes en hakjes, wollen jurken en vesten. Er is van alles wat. Ik heb geen verwachtingen en ben graag de waarnemer. Wat leer je veel door stil te zijn en te luisteren.

Keuzes

Het is ijskoud als ik vanochtend op de fiets stap. Mijn dag is strak gepland. Een marge dag van mijn dochter moest ik nog gauw oplossen. Deze gedachten komen langs terwijl ik fiets en om en om een hand in mijn jaszak stop. Mijn handschoenen ben ik ook al kwijt aan mijn zoon, die de zijne niet vinden kon. ‘Wat een geregel’, denk ik dan, ‘als alleenstaande moeder’. Er komt veel bij kijken en je moet echt kiezen voor jezelf. En ik vraag me even af of het niet beter was de ochtend met mijn dochter door te brengen. Schaatsend bijvoorbeeld. Maar ik weet dat ik moet gaan. Het is de bedoeling. Als ik weer naar huis fiets, komen de gesprekken en indrukken voorbij, zonder oog te verliezen voor de indrukwekkende blauwe hemel en spierwitte wolkjes. Ik leg mijn gedachten in 1 zo´n wolkje en poef….ik laat alles los. Ik voel me licht en vrij!

Zelf-regie

Tussen de middag haal ik mijn dochter op en lunchen we samen. Gezellig! Daarna breng ik haar weer weg om de workshops ‘Hoe zit het met jouw brein?’, georganiseerd voor zorgverleners, af te sluiten met een 10-minuten mindfulness meditatie. De deelnemers krijgen speelse opdrachten en vraagstellingen. Ze staan, overleggen en discussiëren. Het wordt een kippenhok. ‘Wat is thuis?’ en ‘Kan een dementerende zich nog ‘thuis’ voelen als hij zich zijn huis niet meer herinnert’? Maar ook: ‘Hoe zit het met zelf-regie?’ Het is boeiend!

Van buiten naar binnen

Na de workshops mag ik mijn ding doen. Ik neem ze, in de visualisatie, mee naar een bankje waar ze plaats mogen nemen. Ik neem de tijd om te vertragen en terwijl ze met hun ogen dicht in een kring staan, wandel ik met een klankschaal rond. ‘Van Chaos naar Stilte’, is de opdracht.
Na een paar minuten voel ik de sfeer veranderen. Ik voel dat het tijd is om ze te wijzen op de ruimte die zich achter ze bevindt. Het is de plek waar ze zichzelf, wanneer zij er aan toe zijn, kunnen verbinden met wie ze werkelijk zijn: vrede, vrijheid, vertrouwen. Ook ik kom thuis. Ik voel me happy!

Elke vrijdagmiddag van 13.30-14.45 uur
Mindful Workshop Leef je Positieve Leven.

Kennismakingsworkshops Chakra & Mindfulness
Vrijdag 13 en 27 januari van 9.00-10.30 uur

de 8-weekse cursus Chakra & Mindfulness

Vrijdag 3 februari 2017
Er is nog plek voor 2 deelnemers.

de 8-weekse cursus Leef je Positieve Leven
De lente reeks start maandag 13 maart 2017

info@spiritandmoves.nl


Geef een reactie