Loslaten, hoe?

Loslaten, je zegt het vaak zelf of hoort anderen het zeggen. ‘Laat maar los, het komt wel goed.’ Maar wat is loslaten? En waarom vinden we dit zo moeilijk? Ontdek het in de workshop LOSLATEN, donderdag 15 december om 8.45 uur en 20 uur.img_20161214_150533

Het is heerlijk om nu buiten te zijn, ook al is het grijs en valt de regen zacht uit de lucht. Het is echt herfstweer. Ook het leven kent seizoenen. Er zijn momenten dat je bloeit als persoon. De lente. Je straalt, je voelt je mooi. Je hebt zin om je leuk te kleden en om jezelf te laten zien. De zomer is een periodes van fitheid en kracht. Het oogsten kan beginnen. En er zijn periodes van stilte en rust. Inkeer. De winter. Maar voor we die diepte in gaan, kunnen we wat we niet meer nodig hebben vaarwel zeggen. Daar is de herfst voor.

Je eigen tempo

Je hoeft niet sneller. De ervaringen die je hebt zijn er om je te helpen je bewustzijn te verruimen. Als je veel hebt meegemaakt, dan heb je misschien meer tijd nodig om innerlijk evenwicht te bereiken. Vergelijk dus niet met een ander. Ook dat heb ik lang gedaan en af toe gebeurt het weer. ‘Was ik maar zover’, denk ik dan als ik een succesvolle auteur zie. Of als ik in de boekenwinkel loop, fantaseer ik over de omslag van mijn eigen boek. ‘Was het maar zover, waarom duurt het zo lang?’ Maar vergelijken geeft onvrede. Je zegt telkens tegen jezelf: ‘Het is niet goed genoeg.’ Het oordeel is hard en vernietigend op een diepe laag. Het houdt je groei tegen.

Een kind wat constant hoort dat het beter kan, groeit niet op tot een volwassen persoon met een goede portie zelfvertrouwen. Dat gebeurt er met je als je blijft oordelen. Stop. Nu.

Van binnen, naar buiten

Jij bent schepper van je eigen wereld. Maar hoe schep je als je blijft vasthouden aan het oude vertrouwde? Waarom zou je bang zijn afscheid te nemen van de dingen die je niet meer dienen? Ben je bang om volmaakte vrede en liefde te voelen? Laten we naar binnen kijken, en opruimen. Laten we NU beginnen.

Workshop VOLLE MAAN MEDITATIE 15 december 2016
om 8.45 uur en om 20 uur!

huiskamerHet is vandaag volle maan en de energie is voelbaar, vooral de hoog gevoelige personen merken het op. Ik hou van de volle maan. Het symboliseert voor mij de vrouwelijke spirit. Niet de vrouw-man die we kennen als lijf, maar iets groots. Allesomvattend. Ik VOEL de volle maan. De dagen ervoor en erna is de kracht voelbaar. Het is belangrijk om wakker te zijn en je geest te voeden met positieve dingen. Jij bent verantwoordelijk voor wat je naar je toetrekt. Daarom organiseer ik de workshop LOSLATEN in de Huiskamer voor Mindfulness.

Doe je mee, noteer dan vandaag voor jezelf op wat je graag wil loslaten. Waar wil je graag vanaf? Meld je aan via info@spiritandmoves.nl. De kosten: € 15. Misschien zie ik jou morgen in De Huiskamer!

Geplaatst in Blog Tags: , permalink

Over Samira Ahale

Ik ben Samira Ahale en begeleid drukbezette vrouwen en moeders in het maken van keuzes. Ik help ze bewust te worden van hun grenzen en help ze hun eigen ruimte in te nemen. Ik help ze de nee’s, die ze onbewust belemmert, om te buigen naar een JA. Zodat ze hun talenten, op welk gebied dan ook, ten volle benutten en een positief leven krijgen.

Geef een reactie