Doen wat je te doen hebt

Stel je voor, je hebt een dikke vette bankrekening maar je blijft zeggen dat je niet genoeg hebt en weigert geld op te nemen en uit te geven aan de dingen die je leuk vindt. Je gelooft niet dat je het hebt. Beetje gek, niet? En toch doen we het massaal. Ik heb het over het oppakken van je geboorterecht: het pakken van jouw eigen, unieke zielsruimte.

Pak het op

Het is jou gegeven bij je geboorte. Een persoonlijke ruimte waar je gevoelens thuishoren, je verlangens, je dromen, je angsten. Alles wat van jou is past in deze ruimte. En in die ruimte staat een koffer. Die is gevuld met allerlei hulpmiddelen die je nodig zult hebben tijdens het leren van je levenslessen. Soms voelt de ruimte klein aan, maar dat betekent niet dat de ruimte kleiner is geworden. Jouw ruimte blijft jouw ruimte en verandert niet van grootte. Jij bent daar heer en meester.

Ja maar

‘Ja maars’… beperken ons om onze ruimte in te nemen en zo de regie over ons eigen leven weer op te pakken. We zijn misschien bang om naar binnen te kijken en rommel tegen te komen. Angst, schuld, pijn, boosheid…soms is het veel. Dus dan vooral niet binnen zijn, is de conclusie. Eerst zijn we ons onbewust, maar verandering komt wanneer we ons bewustzijn vergroten. En we bereid zijn om te kijken en te voelen. En zodra je bereid bent om eraan te werken, krijg je hulp. Er is een innerlijke leider in jou. Een vriend. Je bent niet alleen.

Cadeautjes

Alles wat gebeurt kan ons helpen om dichter bij onszelf te komen. We kunnen ze zien als hulpmiddel. Elk ogenschijnlijk probleem bevat een gecamoufleerde mogelijkheid. Het zijn cadeautjes, want ze brengen ons niet alleen naar onze eigen ruimte. Door meer ‘thuis’ te zijn ontdekken we wie we zijn en worden we wie we zijn. Zodat we gaan doen, wat we te doen hebben.

Doen? Geef je op voor een mindfulness training:
– de Chakra & Mindfulness ‘Mijn 7 Rechten’

Leef je Positieve Leven

– de Stilte Meditatie


Geef een reactie