100.000 euro

in-het-licht-staan

Geld en geluk

Geld. Een groot taboe, daar praten we het liefst NIET over. Of er nou genoeg is (bang het kwijt te raken of veroordeeld te worden door jezelf of mensen die minder hebben), of er nou te weinig is (schaamte en angst om veroordeeld te worden door jezelf of door mensen die meer hebben). Het houdt me bezig. Ik vind geld wel belangrijk. Het is nu eenmaal het middel om dingen te doen in deze wereld. Een middel welteverstaan, geen doel. Lang dacht ik het omgekeerde;

Als ik veel geld heb, dan kan ik heel veel doen. Toch gaf deze overtuiging mij slechts onvrede. Want ik moest hard werken voor dat geld. Ik zwom tegen de stroom in. Het was een verloren gevecht. Hoewel…

Ervaren is leren

In elke ervaring schuilt een levensles. Een geschenk. Het is niet de leukste manier om te leren. En steeds zijn er weer keuzes die gemaakt moeten worden. En die keuzes brengen nieuwe ervaringen. Ik ben al een tijdje moe van het zoeken naar geld, lees ‘veiligheid’. Want mijn achterliggende overtuiging is namelijk: ‘als ik genoeg geld heb, hoef ik me geen zorgen te maken. Als ik me geen zorgen hoef te maken, ben ik veilig.’ Ik geloofde dus dat ik niet veilig was als ik minstens zoveel geld zou hebben. Dus moest ik hard werken om me veilig te voelen. Het voelde als dweilen met de kraan open…Ik was er klaar mee! Ik BEN er klaar mee!

100.000 euro

Zelfonderzoek leidde tot inzicht in hoe ik geprogrammeerd was. Het inzicht leidde tot keuzes. Keuzes om mezelf vrij te maken van alle beperkende overtuigingen. De 7 grote levensgebieden heb ik onderzocht en ik heb zelfs een cursus ontwikkeld zodat ik anderen kon leren wat ik te leren had. ‘Wil je vrede, onderwijs het dan.’

De overgang

Als ik beslissingen moet nemen op het gebied van werk, stel ik mijzelf de 100.000 euro vraag:

‘Ik heb 100.000 euro op de rekening, wil ik deze workshop dan nog aanbieden? Ik heb 100.000 euro op de rekening, wil ik deze cursus dan nog geven? Ik heb 100.000 euro op de rekening, wil ik mijn zieke collega vervangen op mijn vrije avond als de kinderen net weer bij me zijn?’

Zelfexpressie

Mijn enige doel is WARE vrijheid. Dat vind ik in mezelf, wanneer ik mezelf als compleet zie. De Cursus in Wonderen zegt: ‘Wie zichzelf als HEEL ziet, stelt geen eisen’. Het gevolg is het ervaren van vrede, vrijheid en vertrouwen. Wanneer ik mijzelf de 100.000 euro vraag stel, dan weet ik of mijn handelingen ontstaan uit angst of vrijheid. Mijn ervaring leert mij dat de angst mij belemmert vrij te zijn en als ik deze ‘opgeef’, ik alles krijg wat ik nodig heb. De ervaring geeft vertrouwen. Dus zit, kijk, voel, …. en …..DOE!

in-het-licht-staanIn 7 stappen naar vrede, vrijheid en vertrouwen?

Chakra & Mindfulness ‘Mijn 7 Rechten’

Wanneer: Vrijdag 13 januari 2017
8 ochtenden van 9.30-11.30 uur
Ruimte voor 5 deelnemers
De eerste inschrijving is binnen!


Geef een reactie