Zonnige gedachten

20161119_092450

Even lekker uitwaaien aan het strand van Scheveningen. Nou ja aan de boulevard dan, want afgelopen zaterdag was de Red Bull Knockout. Een zeer zware strandrace voor motorcrossers. Loodzwaar. Er lijkt er maar 1 te zijn die geen last heeft…

Moeiteloos

‘Jeffrey Herlings rijdt zijn eerste strandrace.’ schreeuwt de omroeper enthousiast. De jongen is 22 jaar en jaagt met een topsnelheid over het rulle zand. Hij is er voor geboren, deze jongen. Het fascineert me. Op de boulevard hoor je de vreugdekreten. We zijn best onder de indruk. En ik mijmer; ‘Moeiteloos. Een moeiteloos leven als je je unieke bijdrage levert aan het grote geheel. Gewoon doen wat je te doen hebt…

Moeilijke tijden

Ik kijk naar de zee. Er is eb en vloed. En er is stagnatie. Soms lijkt het alsof je niet vooruitgaat. Dan zijn er de moeilijke tijden. Stormen die je moet overleven. En dan is er het zonnige leven. Het is allemaal onderdeel van het leven. En elke fase maakt deel uit van het bewustzijnsproces. Verwarring, angst en schuld moet worden gevoeld. Hoe kun je vrede in je leven brengen, vrede in de wereld brengen als binnen in je een hevig conflict woedt? Wegvegen onder het tapijt en positieve affirmaties opzeggen, zal niet baten. We moeten stil zijn. En luisteren.

Niet zelf meer doen

20161121_162327Als ik weer terug ben uit Scheveningen, neem ik de tijd om wat te schrijven. De herfst brengt oude gedragspatronen in het licht. Ik voelde verwarring en stagnatie. En weerstand want het stroomde juist zo lekker. Het kwam dan ook mooi uit, de studie dag bij Nick Blaser (Psychopathologie en contra-indicaties, 3-dimensionele grensvisualisaties en meer) afgelopen donderdag in Earnewald. Ik mocht wederom werken aan mijn ik-grensbewustzijn en kreeg het nodige inzicht.

Moeilijke tijden horen erbij. Ze zijn onderdeel van het proces van ´ontwaken´. Accepteer ze! Ze gaan voorbij en je zult beloond worden met meer inzicht. Waardeer je verleden en je oude patronen. Ze hebben je hier gebracht. En weet dat alles wat je doet, een doel heeft. Dus doe…en leef en ga VERDER…en weet: ‘Je hoeft het niet alleen te doen’:

”Ik volg slechts, want ik wil niet de leiding.” Cursus in Wonderen


Geef een reactie