Oefening in Zelfvertrouwen

Een leven in vervulling

photogrid_1469896231889Als je een vervuld leven wil leiden en dingen wil doen die je vreugde brengen, ten volle wil leven, dan is het tijd om de relatie met jezelf eens onder de loep te nemen. In hoeverre zorg je op emotioneel, fysiek, mentaal en geestelijk niveau voor jezelf? Als jij jezelf leert vertrouwen, respecteren en liefhebben, dan zal dit weerspiegeld worden in je leven. Wat je jezelf geeft, zul je krijgen. Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is:

”Wat geef ik vandaag aan mezelf?’

Bij het begin beginnen

Zelfvertrouwen is de basis voor een positief en vervuld leven. In plaats van de erkenning en waardering daarbuiten op te zoeken in werk, relaties of spullen, ga je naar binnen toe. Als je je bewustzijn verruimt, dan sta je open en ontvankelijk voor een hele creatieve energie. Een helende kracht die niet alleen jouw eigen leven verrijkt, maar ook die van anderen. Leer daarom jezelf uit te drukken, door vaker bij jezelf te zijn, in stilte. De beweging is van binnen, naar buiten. Als je deze volgorde aanhoudt, dan zul je verandering zien in de vorm, je gaat leren keuzes maken vanuit je intuïtie. En deze leidt je altijd naar een positief en vervuld leven. De volgende oefening kan jou helpen je innerlijke kracht te laten stromen:

Meditatie oefening

Ga zitten of liggen en adem diep in en uit. De uitademing is een zucht. Laat spanning los. Laat zorgen los. Laat alles waar je over piekert los.
Leg je handen op je buik. Adem in, en focus op elke inademing. In je buik zit een kracht. Deze kracht straalt licht uit. Heel veel licht.
Bij elke inademing adem je naar het licht. Bij elke uitademing breng je het licht naar buiten. Deze innerlijke kracht ligt in een bron die onuitputtelijk is. Voel hoe je lichaam zich ontspant. En zeg:

‘Ik ben bereid mezelf te vertrouwen. Ik ben bereid mijn innerlijke kracht te vertrouwen. Ik ben bereid te vertrouwen op deze hogere kracht in mijzelf, die mij zal leiden. Ik geef mij over aan het licht.”


Geef een reactie