Neem je ruimte

img_20161011_124350Wekelijks onderzoeken we een Recht of levensgebied tijdens de chakra & mindfulness training ‘Mijn 7 Rechten’. Vanochtend was de laatste bijeenkomst van de cursus en werd mooi afgesloten in De Huiskamer voor Mindfulness. De cursus brengt veel beweging in mijn leven. Een positieve beweging. Het geeft inzicht. Het brengt ruimte. Het geeft de toekomst een nieuwe kans. Wanneer het verleden kan rusten, dan kan zich een nieuwe toekomst ontvouwen. Vanuit een helder bewustzijn. En dat bewustzijn is er NU.

Het stroomt

Al deze inzichten leiden ertoe dat het in mijn leven stroomt op het gebied van schrijven. Ik schrijf makkelijker en ervaar, tot mijn verbazing, dat schrijven mij vreugde geeft. Het is een vorm van meditatie. Ik kan vanuit een ander perspectief naar mezelf kijken. Met een open mind die een andere waarneming brengt. Die leidt tot andere handelingen en zo openen zich deuren en lopen we (ik maar jij natuurlijk ook!) nieuwe avonturen tegemoet.

‘Je moet bereid zijn om ‘anders’ te kijken en je vooropgezette ideeën, die je de illusie van een houvast bieden, los te laten.’

Kijk naar binnen

Om naar binnen te durven kijken, moet je dapper zijn. Het is hard werken, dat zitten op de bank en je schaduw in het licht zetten….poeh.. Voelen, ervaren en waarnemen. MAAR als je dit doet, dan krijg je ook de beloning: RUIMTE!
Dan komt het handelen, het veranderen, het scheppen. Je ontdekt je innerlijke kracht en leert van denken, naar doen te gaan. Je leert dat je hier mag zijn om jouw unieke plek in het grote geheel in te nemen.

‘Wees echt een geheel en alle dingen zullen naar je toe komen.’ Lao-tzu

Abonneer je op mijn BLOG

Blijf je op de hoogte van mijn avonturen en laat je inspireren. Voor dappere lezers: Zie  de balk rechts. Reacties, mee denken, delen? Wees welkom.

 


Geef een reactie