Het MOET anders

img_20161103_134941

Ken je dat stemmetje op de achtergrond wat jou vertelt dat het anders moet? Wat doet het met je als echt gaat luisteren naar deze stem? Moet het inderdaad anders? Voel je vrede, of onvrede? Kun je dit in je lijf voelen?

Teveel of te weinig?

Zie je het terug in gedragspatronen? Zoals te veel eten, te weinig eten, teveel na te denken, teveel koffie drinken, teveel afleiding zoeken, teveel sporten, te weinig bewegen..van alles teveel..of te weinig. Waar evenwicht ontbreekt is onrust.

De weg kwijt

Soms is het nodig om te verdwalen. De tijd die je kwijt bent om het pad naar huis te vinden, ben je niet kwijt. Waar je ook bent, het is daar waar je levensles zich ontvouwt. Je kunt vluchten of weigeren deze op te pakken, maar dan verdwaal je weer opnieuw. Je zult het toch echt nu moeten doen, als je een vredig leven wil leiden. Ga erbij zitten en vraag jezelf eens af:

‘Wat heeft mij hier gebracht?’ Wat belemmert mij om echt thuis te komen?’

Dood of Leven

Leven op de middenweg is een kunst voor mensen, die net als ik, de neiging hebben om veel na te denken over dingen. Ik noem het zelf graag ‘mijmeren’, een mooi woord om enigszins te verdoezelen dat het gaat om de ‘controle’ willen hebben. Vasthouden. Wat ook betekent dat we niet kunnen of willen loslaten. In ieder van ons is nog een stuk angst aanwezig. Ikzelf ben absoluut niet heilig, noch verlicht. Het zijn juist mijn levenslessen die me leiden naar het licht, waar ik kan kiezen. Na de ochtendmeditatie kies ik wederom om te leven. Ik kan mijn angst loslaten. Ik voel vertrouwen.

Ego-ik versus Hogere Zelf

Tijdens de meditatie oefening ‘De Stem van de Ziel’, zie vorige blog, voel ik dankbaarheid voor alle wonderen in mijn leven. Ik maak een einde aan het innerlijk conflict gebaseerd op angst. Ik geef het op aan mijn Hogere Zelf. En na een tijdje voel ik een enorm vertrouwen. Een grote rust die mij als een deken omwikkelt. Ik voel warmte en dankbaarheid. En ik weet, het is goed, zoals het is. Morgenochtend volgt de laatste stap in de cursus ‘Mijn 7 Rechten’ welke mooi aansluit bij deze blog:

“Meditatie leidt tot een diep-weten. Van niet-weten naar een diepe innerlijke wijsheid. Pas dan weten we wie we zijn. Pas dan kunnen wij volwaardig leven. ”

Leren loslaten is leren vertrouwen

Vrijdag 11 november start om 9 uur de Stilte Meditatie. Het laatste stukje gaan we schrijven en kun je nog even delen, als je wil. Op maandagavond is er trouwens ook nog plek (2 personen).

Op vrijdag 11 november start ook de 7-weekse sessie ‘Leef je Positieve Leven’. Aanmelden kan via info@spiritandmoves.nl. Wie weet, ontmoet ik jou.

 


Reacties

Het MOET anders — 2 reacties

    • Dag Remco,

      Ja, helemaal waar. En daarom kan ik het net zo goed mis hebben. Het is goed om los te laten en te gaan zitten in het ‘ik weet het niet’. Ook een manier van overgave. Ik vind het een fijne gemoedstoestand. Als ik eenmaal de controle heb losgelaten dan…:)

      Dank je wel voor je reactie Remco.

Geef een reactie