Het allerbeste!

Wat hebben we toch een fijne plek, Marleen en ik, in het Dorpshuis in Paterswolde. We dopen de ruimte tot ‘De Huiskamer voor Mindfulness’. Voor mij een logische stap nadat ik in 2015 gestart was met individuele coaching mindfulness op mijn kleine kantoortje aan huis en de verschillende reeksen chakra & mindfulness in mijn eigen huiskamer. Na drie cursussen voelde ik dat ik mijn huis weer voor mezelf wou. En dat ik een keuze moest maken. Ik zei JA tegen mindfulness, want ik wil ZIEN.

img_20161116_181653

Allerlei gedachten en gevoelens passeren de revue, als ik ervoor ga zitten. De drang om te stoppen met de meditatie, om elders te zijn. Het gevoel daar te willen zijn. Want ik ben ambitieus. En ik heb verlangens. Maar het ego zaait ook angst en twijfel. Velen durven niet naar die stem te luisteren, maar dan krijgt deze juist meer kracht. Luister maar en lach. Neem hem niet zo serieus. De angst en de kritiek zullen oplossen in het licht van de waarheid:

De waarheid brengt immers altijd vrede. En met die vrede kun je je NU verbinden. Voorbij de gedachten, voorbij de gevoelens.  Je moet er gewoon ff doorheen.”

Stilte meditatie

Tijdens de cursussen en coaching wordt er gewerkt vanuit een thema. Meditatie is het middel, daarna wordt er gedeeld. We maken het hoofd leeg en met een open mind krijgen we een andere waarneming. Het doel is inzicht, die leidt tot verandering.

 ‘Een mindfulness die dieper gaat als het aandachtig kauwen op een rozijn.’

Ik moest lachen om deze zin, een regel uit de feedback van 1 van de eerste deelnemers van Leef je Positieve Leven. En dat is het ook. Als je lekker wil ontspannen, kun je behalve mediteren naar de sauna gaan, de zonnebank. Je kunt je heerlijk laten masseren.

Als je INZICHT wil krijgen in wie je bent, waarom je hier bent, wat je te doen hebt en wat jouw unieke bijdrage is in dit leven,… als je je leven wil leiden zonder belemmeringen en je eigen baas wil zijn en begrijpen waarom je jezelf saboteert (onbewust natuurlijk), als je uit de slachtofferrol wil stappen en bereid bent verantwoordelijkheid te nemen, zodat je je weer kunt verbinden met je erfgoed vrede, vrijheid en vertrouwen, dan is het tijd voor inzicht meditatie. 

Geef het op

Geef je innerlijke conflicten op. Ze kosten zoveel energie en tijd. Laat de touwtjes van het ego los en geef je over aan de levensenergie. Vertrouw erop dat alles op het juiste moment naar je toe zal komen. Vergelijk niet met wat een ander wel of niet bereikt, wel of niet heeft. Dat is weer een ego truc. Jij hebt jouw unieke weg te bewandelen. En die weg is altijd precies waar je bent. Waar je NU bent. Stop dus met vechten. En verwacht het ALLERBESTE!


Geef een reactie